EKONOMİ:
Başarılı firmayı ziyaret etti!

27 Aralık 2015 Pazar 13:33

 Gebze’de sıfırdan üretime başlayan iş yeri, bugün havacılık ve savunma sanayinde üretim yapan, yaptığı ihracat ile ülkemize döviz kazandıran ve nitelikli iş gücünün otuz temsilcisinin istihdam edildiği bir fabrika haline geldi. Yanında üç kadın çalışanla yola çıkan Akkaş, girişimci kadınların iş dünyasında nasıl başarılı olabileceğini de göstermiş oldu. MAPSİS’i ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kim demiş kadın girişimciler başarılı olamaz diye. İşte en güzel örnek burada duruyor. Çalışanlarıyla tam bir aile olmuş bu üretim merkezi, gelecekte kendisinden çok bahsettirecektir” dedi.
BURASI BAŞARI HİKÂYESİDİR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde kadın ve sosyal yaşam üzerine çalışmalar yapan Fazilet Özkurt’un da eşlik ettiği ziyarette, Başkan Karaosmanoğlu şirketi kuran Filiz Akkaş’tan gerçekleştirdikleri üretim çeşidi ve MAPSİS’in ortaya çıkış hikayesi hakkında da bilgi aldı. Yapılan sunum sonrası üretim alanını gezen ve çalışanlarla birlikte öğlen yemeği yiyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün burada büyük bir başarı hikâyesine şahitlik ediyoruz. Dünyada ülkemizi yüz akıyla temsil eden önemli bir firmamızda sizlerin misafiriyiz” şeklinde konuştu.
KOSGEB VE AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ÖDÜLLÜ BİR FİRMA
KOSGEB’ten aldığı ödüllerin yanı sıra Lüksemburg’da gerçekleştirilen Uluslararası İş Günleri çerçevesinde yapılan ticaret anlaşması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Girişimcilik Ödülü kazanan MAPSİS’in başarısı dikkatlerden kaçmıyor. Bu başarı hikâyesinin Kocaeli’mize, hem de ülkemize gurur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “İşte bu başarı, siz değerli çalışanların ve elbette girişimci kadınımızın alın teridir. Bununla ne kadar gurur duysanız azdır” diyerek düşüncelerini ifade etti.
BİZE GÜVENDİNİZ KENTİN ANAHTARINI TESLİM ETTİNİZ
Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul da ziyarette hazır bulunurken, çalışanlarla ve yöneticilerle hatıra fotoğrafı çektiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün burada sizin misafiriniz olarak bulunup, beraber yemek yedik. Hasbihal ederek, sizlerle sohbet etme şansını yakaladım. Bizlerin sizlere güvendiğiniz kadar sizler de bize güvendiniz. Kentin anahtarlarını 3 dönemdir bize emanet ettiniz. Bu güvene ve desteğe layık olarak, bizler de çalışmalarımıza devam ettik, ediyoruz. Sizlere iyi mesailer ve daha büyük başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kırsal Kalkınmaya Tavuk Desteği
Kocaeli'de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile...

Haberi Oku