banner1001
EKONOMİ:
Büyükşehir'den çiftçilere yüzde  50 hibeli sera naylonu desteği

26 Mayıs 2020 Salı 12:55

 YÜZDE 50 HİBELİ SERA NAYLONU DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde faaliyet gösteren çiftçilerimize destek vermeye devam ediyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Seracılığı Geliştirme Projesi” kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli sera naylonu desteği veriliyor. Bu yıl talepte bulunan çiftçilere 420 top sera naylonu desteği verilecek. 2015 yılından itibaren başlatılan proje kapsamında seraları kar, dolu, yağmur ve fırtınadan zarar gören yaklaşık 800 çiftçiye Bin 600 top sera naylonu desteği verildi.

 

VERİMİ YÜKSEK ÜRÜNLER

“Seracılığı Geliştirme Projesi” kapsamında desteği verilecek sera naylonları 36 aylık kullanım süresine sahip. Ayrıca UV + IR(LD) + EVA katkılı. Verilecek bu destek Kocaeli’ndeki çiftçilere büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca dağıtılan sera naylonu; don riskini azaltıyor. Kar, dolu, fırtına ve yağmur gibi zorlayıcı hava koşullarına karşı mekanik mukavemeti arttırıyor. Hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutan sera naylonları ilaçlama sayısını azaltıyor, daha sağlıklı ve pazar değeri yüksek ürünlerin yetişmesini sağlıyor.

 

ÇİFTÇİLERDEN İSTENEN BELGELER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Seracılığı Geliştirme Projesi’nden yararlanmak isteyen çiftçilerden çiftçi belgesi, seranın bulunduğu arazinin tapu fotokopisi veya Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ile hasar gören seraların fotoğrafları isteniyor. Yapılan başvuru teknik personeller tarafından incelendikten sonra çiftçiler desteklemeden faydalanabiliyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku