EKONOMİ:
Gebze'ki arsanın değeri 50 milyon!

31 Mart 2015 Salı 10:10

Geçtiğimiz mayıs ayında 301 işçinin yaşamını yitirdiği madenin sahibi Alp Gürkan'ın mallarına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından tedbir kararı konulmuş. Anılan kararın gerekçesini ise, işadamı Kormaz Yiğit'in TMSF'den mal kaçırdığı iddiası ile açılan davadaki belgeler oluşturdu. TMSF Alp Gürkan'ın mallarını satışa çıkarttı.
NELER VAR NELER?
Söz konusu gayrimenkulün değeri 1 milyon 640 bin TL. Gürkan'a ait olan ve satışa konulan son gayrimenkul ise Tarabya'da bulunuyor. Bu gayrimenkulün yarı hissesi için 460 bin TL değer biçildi. Spine Tower'daki gayrimenkule 1,6 milyon TL değer biçildi. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 20 Nisan günü TMSF binasında yapılacak.
KEMAL GÜLMAN'IN GEBZE'DEKİ YERİ SERVET EDİYOR!
Satışa konulan bir kısım gayrimenkul ise işadamı Kemal Gülman'a ait. Gülman'a ait Tuzla'da bulunan 28 bin metrekarelik arsa için 28 milyon lira değer biçildi. Yine Gülman'a ait Gebze Balçık Köyü'nde bulunan 227 bin 161 metrekarelik arsa için ise 49 milyon 975 bin TL değer biçildi. Gülman'a ait olan diğer 6 ayrı arsa konumundaki gayrimenkul için ise toplam 13 milyon lira değer biçildi.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianamede 17 şüpheli, 2007 yılında iflas eden Korkmaz Yiğit'in arsalarını satın alarak kamuyu zarara uğratmakla suçlanıyorlar.
MALLARI HİLELİ ALMAKLA SUÇLANDI
Alp Gürkan, Kemal Gürman, Kemal Kömür, Mert Yiğit ve diğer şüpheliler, iflasın ardından Korkmaz Yiğit'in gayrimenkullerini satın almak suretiyle örgütlü olarak 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'hileli iflas' suçlarını işledikleri iddia ediliyor. Şüpheliler, Yiğit'in gayrimenkullerini alarak iflas masasına alacak kaydı yapan TMSF'yi zarara uğratmakla suçlanıyor. 17 sanığın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, 6183 Amme Alacakları Usulü Hakkındaki Kanunun 110. Maddesine muhalefet" gibi suçlardan 17 sanığın, 7 yıldan 21 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.
KENDİSİNİ SAVUNDU
Alp Gürkan, geçtiğimiz yıl 15 Ağustos'ta savcılığa verdiği ifadede özetle: "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Söz konusu arsaları, ileride değer kazanacağını düşünerek avukatımın tavsiyesi üzerine Mehmet Erdoğan'dan satın aldım. Arsa bedellerini avukatıma verdim. Paraların teslim edilip edilmediği konusunda bana bir dekont ya da belge verilmedi. Bu arsaları, imar planları çıktıktan sonra parça-parça sattım" dedi.

Kaynak: Hürriyet


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku