banner1024
EKONOMİ:
Haziran ayı işsizlik rakamları

20 Eylül 2016 Salı 10:16

KSO Başkanı Zeytinoğlu: 
- "İşsizlik oranındaki artışın, Rusya'ya ihracatımızdaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalma ve hizmet sektöründeki yavaşlamadan kaynakladığını düşünüyoruz"

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işsizlik oranının haziranda geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 puan artışla yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlattı.

Haziran ayında istihdam piyasasında durgunluk yaşandığını belirten Zeytinoğlu, "İşsizlik oranındaki artışın, Rusya'ya ihracatımızdaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalma ve hizmet sektöründeki yavaşlamadan kaynakladığını düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda işsizlik oranında bir gerileme beklemiyoruz." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, genç işsizliğine dikkati çekerek, "Haziran'da genç nüfustaki işsizlik oranı yüzde 19,4'e yükseldi. Mevsimsel olarak tam aksi olması gerekirken istihdamdaki yavaşlama genç nüfustaki istihdamı da doğrudan etkiliyor. Bu yıl turizm sektöründeki yavaşlamanın bunda önemli bir etkisi olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku