banner1006
EKONOMİ:
İşkur yazılımcı yapacak!

31 Temmuz 2015 Cuma 13:30

 Yazılım konusunda dev ülkelerle yarışmak için kapasitesini artırmak isteyen Türkiye, İŞKUR yoluyla birçok genci iş sahibi yapacak bir eğitimden geçirmeyi hedefliyor. Yazılım sektöründe istihdam edilmek üzere İŞKUR tarafından verilmesi beklenen eğitimle birlikte hem işsizlik rakamlarının azaltılması hem de uluslararası yazılım sektöründe ilerlemek için kapasite artırılmış olacak.
UZMANLAR YOL GÖSTERECEK
İŞKUR tarafından verilecek bu eğitimlerin yanı sıra uzmanlık alanı yazılım olan birçok profesyonel yazılımcının ilgili kişilere yönelik eğitim vermesi de planlanıyor. Bu kişilerin konferans, seminer ve sempozyumlarda vereceği eğitimlerle yazılım sektörünün teknolojik olarak daha doğru yönlendirilmesi sağlanacak. Yazılım uzmanları tarafından verilecek bu eğitimlerle, yazılım sektöründe iş yapan firmalar sektörün ne yönde geliştiği ve yatırım yapılması gereken alanlar gibi çeşitli konularda bilgi sahibi edilecek. Bu çalışmada TÜBİTAK'ın görev alması beklenirken üniversite ve STK'lar da bu konuya destek verecek.
YAZILIM YARIŞMALARI
TÜBİTAK'ın gerçekleştireceği bir diğer konu ise yazılım geliştirme yarışmaları olacak. Erken yaşlardan itibaren yazılım geliştirmeyi teşvik etmek için birçok yarışmanın düzenlenmesi hedefleniyor.Henüz taslak aşamasında olan bu hedeflerin gerçekleştirilmesinin netleşmesi durumunda çalışmalara 2016 yılında başlanması bekleniyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku