EKONOMİ:
Karagöl'den dolar açıklaması!

07 Mart 2015 Cumartesi 10:40

 Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Dolardaki yükselişin geçici olduğuna inanıyorum ve aşağı yönlü bir trende gireceğini tahmin ediyorum" dedi. Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doların değerinin sadece Türk Lirası karşısında değil, bütün para birimlerinin karşısında artış gösterdiğini söyledi. 
SÜPEKÜLATİF ALIMLAR VAR
"Küresel trende paralel olarak bir de spekülatif alımlar var gibi gözüküyor. Dolayısıyla, hem küresel trend hem de spekülatif alımlar, talebin artışıyla beraber dolardaki artışı tetikliyor" diyen Karagöl, şöyle konuştu "Burada şuna dikkat etmek lazım; bu sürecin ekonomiye zarar vermesi veya herkesi bu sürece katması ancak ekonomideki iç bozulma ve temel bazı borçların artmış olması halinde gerçekleşebilir. Ekonomimizde buna benzer sorunlar olmadığı için dolardaki artışa konjonktürel bakmak, sürekli bir artış olarak bakmamak lazım. Panik havası yaratılmamalı"
DOLARDAKİ YÜKSELİŞ GEÇİCİ

Karagöl, Türkiye ekonomisinin göstergelerine bakıldığında TL'deki yüksek değer kaybını açıklayacak hiçbir gerekçe olmadığını vurgulayarak, "Dolardaki yükselişin geçici olduğuna inanıyorum ve aşağı yönlü bir trende gireceğini tahmin ediyorum. Özellikle FED'in alacağı faiz kararı da etkili olacak. Eğer faiz kararı ertelenirse azalış trendi hızlanacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku