EKONOMİ:
KOBİTEM' den özel eğitim

27 Ağustos 2016 Cumartesi 10:16

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye’nin 80 ilinden gelen itfaiye ekiplerine eğitim veriyor. Türkiye’ye örnek olan eğitim çalışmaları kapsamında özel şirketlerin acil durum ekipleri de eğitimden faydalanabiliyor.

28 ÖZEL ŞİRKET

Sadece Kocaeli değil Türkiye’nin diğer illerindeki özel şirket acil durum ekiplerine de verilen eğitimler iş sağlığı ve iş güvenliği kapsamında sunuluyor. Bu doğrultuda KOBİTEM 2016 yılından bugüne kadar 28 özel şirketin 271 acil durum çalışanına eğitim verdi. İşletmenin tehlike sınıflandırmasına göre 1 ila 4 gün sürdüğü eğitimlerde, acil durum ekiplerinin görevleri aktarılırken yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu ekipmanlar hakkında bilgiler sunuluyor.

KAPALI DUMANLI ORTAMDA İLERLEME

Kapalı dumanlı ortamda ilerleme tekniklerinin uygulamalı olarak öğretildiği eğitimlerde ekip organizasyonu, gaz ve akaryakıt yangınları ile mücadele teknikleri, yanma yangın, yangın mücadele ekipmanları konularında teorik ve pratik bilgiler veriliyor. Bu eğitimler önceki gün Hayat Kimya acil durum ekibine de verildi. 5 grup halinde eğitimden geçirilen acil durum ekipleri, yangında yapılması gerekenler hakkında uygulamalı olarak eğitim aldı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kırsal Kalkınmaya Tavuk Desteği
Kocaeli'de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile...

Haberi Oku