banner1006
EKONOMİ:
Markalarla girişimciler bu fuarda buluşuyor

18 Eylül 2014 Perşembe 17:05

Türkiye’nin franchising alanındaki ilk ve tek fuarı 'Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı', Yeşilköy CNR Expo'da kapılarını açtı.

Medyafors Fuarcılık Organizasyonu, Ulusal Franchising Derneği (UFRAD) işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda düzenlenen 'Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı', her sektörden oldukça çok milli ve uluslararası markanın katılımıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa devletleri ve dünyanın pek fazla fazla ülkesinden yatırımcıların katıldığı fuar, memleket ekonomisine yardım sağlamayı amaçlıyor. 'Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı', bu sene kendi işini kurmak arzulayan yatırımcılar ve markasını büyüterek zincir biçimine gelmek arzulayan yatırımcılar için rehber niteliği taşıyor.

“MARKA DEĞİLSENİZ YOK DEMEKSİNİZ”

'Dünyada hangi sektörde olursanız olun Şayet marka değilseniz yoktur demeksiniz' diyen Avrupa Franchise Federasyonu (European Franchise Federation-EFF) Başkan Yardımcısı ve UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Dünya’da hangi sektörde olursanız olun Şayet marka değilseniz yoktur demeksiniz. İnşaat sektör, besin sektörü, şehir ya da memleket olabilmektedir lakin evvela marka olmanız gerekir.

Markalaşmanın da ana şartı Franchisingdir. UFRAD, Türkiye’de 1991 yılında kurularak faaliyetlerine başladı. Her sene aralıksız bu fuarlar yapılıyor. Bu fuarlarda hem mahalli markalarımızın hem de uluslararası markalarımızın kendi sahasında üretmiş bulunduğu hizmeti, ürünü hem kendi sektörümüze ve iç pazarlarımıza hem de dünya pazarlarına tanıtıyoruz. Bu fuarlar herhangi bir ürünü satmak için değil, us ve düzen satma fuarlarıdır” ifadelerini kullandı.

MARKALAŞMANIN TEMELİ EĞİTİM

Markalaşmanın merkezinde eğitimin olduğunu belirten Dr. Mustafa Aydın, “Hangi bölgede olursanız olun tam olarak markalaşmak zorundasınız. Markalaşmak demek istek görmeniz anlamına gelir. Talep görebilmeniz için de kaliteli hizmet vermeniz gerekir. Kaliteli ürün üretmeniz ve ulaşılabilir olmanız lazım. Franchising sisteminin en mühim ayrıcalığı kısa sürede tüketicinin yani müşterinin kaliteli ürüne ya da hizmete ulaşılabilir olmasıdır.

Sizin o kaliteli hizmeti ve onayı almanız için bulunduğunuz mekândan öteki ırak mekânlara gitme gereksinimi hissetmemeniz gerekiyor. Bunun da temelinde eğitim vardır. Eğitimi kaliteli yapıyorsanız zaten kaliteli marka üretebilirsiniz. Akşamdan sabaha marka olamazsınız. Yıllarınızı vermeniz gerekir. Bir ağacı büyütür bunun şeklinde markanızı da sulamanız ve geliştirmeniz gerekir, eğitim de bunun merkezinde oturan bir olgudur” dedi.CNR Fuar Merkezi 2. ve 4. Hall'lerde markalarla girişimcileri buluşturan fuar, 21 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

banner982
Anahtar Kelimeler
EğitimMarka
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku