banner1024
EKONOMİ:
Merkez'den 'düşman çatlatan' açıklama

19 Temmuz 2016 Salı 15:59

 Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi püskürtülürken, bu girişim ekonomiyi neredeyse hiç etkilemedi. Bu girişimden 3 gün sonra faiz üst koridorunu 0.25 baz puan indirenMerkez Bankası, darbe girişimine rağmen neden indirime gittiğini açıkladı.

Merkez Bankası, bugün açıkladığı Para Politikası Kurulu (PPK) raporuna göre 0,25 baz puan indirime giderek üst koridoru 8.75'e indirdi. Bu karar, darbe girişiminin hemen ardından alınması sebebiyle çok önemliydi. Merkez'in indirime gitmesi ekonomi çevrelerini rahatlatan bir karar oldu.

'DARBE DALGAYA NEDEN OLDU AMA...'

Merkez Bankası da yaptığı duyuruda darbe girişiminin piyasalarda dalgalanmaya neden olduğuna değindi. Ancak geçmişte alınan kararların sıkı bir şekilde uygulanmasıyla ekonomide dayanıklılığın arttığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yakın dönemde yurt içi gelişmelere bağlı olarak piyasalarda dalgalanmalar yaşanmıştır. Kurul, alınan likidite tedbirlerinin piyasalardaki oynaklığı sınırladığı değerlendirmesinde bulunmuştur. Ayrıca, sıkı para politikası duruşu, temkinli makroihtiyati politika çerçevesi ve 2015 yılı Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılması ekonominin şoklara karşı dayanıklılığını artırmıştır. Bu doğrultuda Kurul, para politikası etkinliğine sağladığı katkı da dikkate alınarak, sadeleşme yönünde ölçülü ve temkinli bir adım atılmasına karar vermiştir.''

KISA VADEDE ENFLASYON BEKLENTİSİ

PPK ayrıca, işlenmemiş gıda ve tütün fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak kısa vadede enflasyonda belirgin bir artış gözlenebileceğine dikkat çekti. Öekirdek enflasyonda ise kademeli düşüş bekleniyor. (haber7)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku