EKONOMİ:
'Millet kuyruğa girer”

03 Ağustos 2015 Pazartesi 10:20

 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy Kocaeli’de yaptığı konuşmada " Osman Hamdi Bey'in buradaki varlığını, Hannibal'ın olsun, biz de ya çokluktan mütevazı oluyoruz. Bu eserlerin biri Avrupa'da olsa millet kuyruğa girer. " dedi.
Ulusoy, İzmit Ramada Plaza'da düzenlenen TÜRSAB Bölge Başkanları Toplantısı'nda, Türkiye'nin terör saldırıları sonrası enerji ve morale ihtiyacı olduğunu, uluslararası seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı neler yapabileceklerini görüşmek üzere toplantı düzenlediklerini söyledi. Kocaeli'nin sanayisi, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıktığını dile getiren Ulusoy, "Sanayi ve turizmi de konuşacağımız Bizans eserleri de var. Dünyada prim yapan Hereke'nin de eski günlerine kavuşacağını düşünüyorum" diye konuştu.
“HANNİBAL AVRUPA’DA OLSA MİLLET KUYRUĞA GİRER”
Ulusoy yaptığı konuşmada; "Bölgesel markaları buluşturup, ulusal marka haline getirip, uluslararası arenada boy göstermeleri için çalışıyoruz" ifadesini kullanan Ulusoy, şunları kaydetti:"Giren ziyaretçiyi burada bir hafta nasıl bırakırız? Buna Kocaeli de dahil, İstanbul'un nefes alacağı yer Kandıra'dır. Yolun yapılmasını ben de takip ediyorum. Osman Hamdi Bey'in başarıyla yürüttüğü arkeoloji müzelerini tamir etmeyi TÜRSAB olarak üstlenmişiz. Bugün dünyanın iki numaralı müzesini, bir numara haline getirmeye çalışıyoruz. Osman Hamdi Bey'in buradaki varlığını, Hannibal'ın olsun, biz de ya çokluktan mütevazı oluyoruz. Bu eserlerin biri Avrupa'da olsa millet kuyruğa girer. Biz şimdi bunu değerlendirmeye çalışıyoruz." Dedi.
"TURİZMİN GEREĞİNİ HERKESE ANLATMAK LAZIM"
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise turizmin, Türkiye'nin görünürlüğünü, tanınırlığını ve uluslararası alandaki etkililiğini arttıran bir olgu olduğunu vurguladı. Ülkelerin dış gelirleri açısından bu sektörünün öneminin giderek arttığına işaret eden Güzeloğlu, "Hedefleri koyarken genelde mal ihracatı ama hizmet ihracatı açısından da turizmin önemli yanı var. Sektöre ekonomik girdi olarak değil, Türkiye'nin uluslararası kimliği ve tanınırlığını doğrudan etkileyen bir bütün olarak ele alınmalı. Turizmin gereğini herkese anlatmak lazım. Sadece bir lokasyonu ele alınmamalı, ilgili kesimleri bir noktada buluşturmak lazım" değerlendirmesinde bulundu. Güzeloğlu, Türkiye'nin turizm konusunda çok önemli mesafe aldığını, önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti. Kocaeli hakkında bilgi veren Güzeloğlu, kentin sahip olduğu tarihi turistik alanları anlattı. (A.A.)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Nail çiler 9 yıl önce

başkan ulusoya teşekkürler.bölgemizi çok iyi gözlemlemiş

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku