banner1006
EKONOMİ:
Mutlu bir evliliğin 7 sırrı

01 Aralık 2016 Perşembe 10:46

“Aile Okulu” projesi çerçevesinde 5. dönem 4. hafta eğitimleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitimcileri Aile Eğitim Programı Baş Eğiticisi Mehmet Baki Öztürk'ün "Etkili ve Duyarlı İletişim-Ailede Mutluluğun Sırları" konulu eğitimiyle tamamlandı. İki bölümden oluşan eğitimlerin ilki fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda yapılırken ikincisi ise Leyla Aykan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

“EVLİLİKTE NİYET ÖNEMLİDİR”

Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitimlerin öğlen oturumunda konuşan Öztürk'ün konuşmasında " Ailede Mutluluğun Sırları" konusunda katılımcılara konuşma yaptı. “Hayatın Sırrı Bizimle Başlar” sloganıyla eğitime başlayan Öztürk, ‘’Mutlu bir evlilik için 7 madde vardır bu 7 maddeyi hayatına uygulayan evliliğini de sorunsuz yaşar’’ dedi. Mutlu bir evlilik için maddeleri sıralayan Öztürk, ‘’Evlilikte en önemli madde niyettir. Neden evlendiğinizi evlilik öncesinde belirlemeniz gerekir’’ dedi. Mutlu bir evlilikte misyon ve vizyonun önemine değinen Öztürk, bir diğer önemli maddenin de ailede bir aidiyet bilincinin oluşması gerektiğini ifade etti. Mutlu ve sorunsuz bir aile hayatı için ailede para yönetimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk kursiyerlere, “Harcamalarınız gelirinizden daima az olsun” uyarısında bulundu. Mutlu bir aile için zamanı iyi yönetmenin de önemine değinen Öztürk, son madde olarak da iletişimi ekledi.

“HER GÜNE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIN”

 

Leyla Aykan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci oturumda çiftlere konuşan Öztürk; aile ilişkilerinde iletişinin önemine değinerek, ‘’Eğer siz eşinizle iletişim kurmazsanız şeytan araya girer ve sizi yönetmeye başlar’’ dedi. Çiftlere sık sık öğütler veren Öztürk, “Her sabaha yeni bir umutla başlangıç yapın” dedi. KO-MEK “Aile Okulu” projesi Kocaeli’nin 12 ilçesinde 43 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerler için Kasım 2014 tarihinde başladı. Proje kapsamında, alanında uzman eğitimciler öncülüğünde aile kavramı üzerinde kursiyerleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını artırmak, bilgilendirmek ve eğitmek amaçlanmaktadır. Selvi GEÇAL

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kırsal Kalkınmaya Tavuk Desteği
Kocaeli'de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile...

Haberi Oku