EKONOMİ:
Parlayan yıldız Gebze!

21 Temmuz 2015 Salı 12:11

 Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan birçok kamu ve özel şirketlerin ar-ge ve teknoloji üssü olarak seçtiği Gebze’de, uluslararası şirketlerinde üretim ya da merkez ofisleri var. Körfez Otoyolu Projesi sayesinde yıldızı parlayan Gebze için ulusal basında, ‘Küçük İstanbul olma yolunda ilerliyor’ şeklinde yorumlarda yapılıyor.

TÜRKİYE'NİN TEKNO VE SANAYİ ÜSSÜ

Mega projelerle ulaşım imkânlarının sanayi ile birleşmesi sonucunda ulaşım üssü olma yolunda hızla ilerleyen Gebze, adından daha sık bahsettirmeye başladı. 8 Organize Sanayi Bölgesi ile 5 Teknoloji ve Bilim Merkezi'ne ev sahipliği yapan ilçemiz; özel ve kamu kuruluşlarının Ar-Ge üssü gibi faaliyet gösteriyor. 340 bin nüfuslu ilçede faaliyet gösteren firmalar on binlerce kişiye istihdam sağlıyor. Gebze, işgücü ihtiyacının önemli bir kısmını ilçe dışından karşılıyor.

''ÜLKE EKONOMİSİNE YÖN VERİYORUZ''

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisine yön veren ilk 500 sanayi kuruluşunun yüzde 10'unun bu bölgede olduğunu söyledi. Gebze'nin Marmara Bölgesi'nin en cazip merkezlerinden biri olduğunu belirten Çiler, Kocaeli'nin otobandan göründüğü gibi olmadığının altını çizdi. Çiler; “Bölgemiz ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli bölgelerin başında geliyor. Sanayi üretimine yaptığı % 15 gibi bir oranla İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Gebze'de 5 OSB var. Bunlardan 3 tanesi ihtisas OSB'dir" dedi.

BİZDE İŞSİZLİK YOK MESLEKSİZLİK VAR

Bizde işsizlik yok mesleksizlik var diye konuşan Çiler, ara ve nitelikli eleman sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Çiler; ''OSB'den 21 dönümlük yer aldık ticaret odası olarak. Gebze OSB de bir metrekarelik yer bin 500 dolar. Her yıl 850 bin üniversite mezunu veriyoruz. Hiç ihracat yapamamış ya da ihracat yapmış ama çeşitli nedenlerden dolayı devam edememiş KOBİ'lere yönelik bir strateji geliştirdik. Beraber onlara eğitim veriyoruz bu eğitimlerin çoğu işyerlerinde oluyor. Bu programlar sonunda 22 KOBİ ihracat yapar duruma geldi. Biz burada ihracatın alt yapısını oluşturuyoruz hedef pazarları belirliyoruz ve pazar araştırması yapıyoruz. İhracatta yol haritası yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. (Yeni Şafak)

banner982
Anahtar Kelimeler
Parlayan Yıldız Gebze!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku