banner1006
EKONOMİ:
PETROL 1 YILIN ZİRVESİNDE

10 Ekim 2016 Pazartesi 20:45

Haftaya düşüşle başlayan ve 51,3 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, 23. Dünya Enerji Kongresi için İstanbul'da bulunan Putin başta olmak üzere petrol ihraç eden ülke liderlerinden gelen açıklamalar ile yükselişe geçti. Arz kısıtlamasına ilişkin beklentilerin artması ile son 1 yılın zirvesi olan 53,5 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, saat 17.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 3,3 yükselişle 53,4 dolardan işlem görüyor.

Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 3,4 artışla 51,2 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Bugün kongrede Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Al-Falih, Rusya'nın yapıcı bir rol oynamaya devam etmesini beklediklerini ifade ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise kongrede yaptığı konuşmada "Mevcut koşullarda petrol fiyatlarının sabitlenmesi için petrol üretiminin kısıtlamasının doğru bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili OPEC ülkelerinin girişimini destekliyoruz. Petrol üretimi kısıtlanacaksa buna katılmaya hazırız ve diğer ihracatçıları da buna çağırıyorum" dedi.

Analistler, petrol fiyatlarının, arz sınırlamasına ilişkin beklentilerin güçlenmesinden destek bulduğunu kaydederek, teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatının 54,0 - 54,3 bandının direnç bölgesi olarak izleneceğini, olası düşüşlerde ise 51,5 dolar seviyesinin destek konumuna geldiğini dile getiriyor.

(AA)
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku