banner1006
EKONOMİ:
Rusya'dan Kocaeli'ye yatırım daveti

06 Kasım 2018 Salı 10:55


Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Doğan, Rusya’nın başkent Moskova’ya en yakın eyaletlerinden biri olan Rusya Vladimir Bölgesi’nin Valisi Vladimir Sipyagin, Vladimir BölgesiYatırım, Ticaret, İş Geliştirme ve Projelerden Sorumlu Vali Danışmanı Aleksei Palchikov, Rusya Federasyonu Ankara Ticaret Müşaviri Aidar Gaşigullin ve Rusya Federasyonu Ankara Ticaret Müşavirliği Uzmanı Artur Leontev’i ağırladı. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Barış, Ömer Efe, Abdurrahman Çuhadar, meclis üyeleri ve Oda üyesi iş insanlarının katıldığı programda, yatırım ve işbirliği fırsatları toplantısı da gerçekleştirildi.

DAHA FAZLA TİCARET İÇİN GÖRÜŞME

KANALLARININ ATTIRILMASI ÖNEMLİ

Rusya Vladimir Bölgesi heyetine, ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Bulut, “Türkiye ve Rusya, Avrasya’nın birbiri için her zaman önem taşıyan iki önemli ülkesidir. İki ülke arasında son yıllarda gelişme gösteren ekonomik ilişkiler ve uluslararası alanda dünya sorunlarına karşı sergilenen ortak politik yakınlaşmalar, aynı zamanda iki ülke arasında işbirliği potansiyelinin keşfedilmesi sürecini de başlattı. Bu sürecin sağlam temeller üzerinde yükselebilmesi için işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek geliştirilmesi kadar ticaret için görüşme kanallarının da artırılması gerekiyor. Ticaret hacminin gelişmesi ve genişlemesi için karşılıklı güven ortamının daha da güçlendirilmesi, işbirliğinin geliştirilmesi ve şeffaf, samimi ilişkilerin sürdürülmesi önem arz ediyor. Bu sebeple Sayın Vali ve beraberindeki heyetin ziyaretini oldukça önemsiyoruz.


RUSYA İLE MAKASIN DARALMASI İÇİN…

İki ülke arasında geçtiğimiz yıl ve 2018 yılı ilk 9 aylık verilere baktığımızda; 2017 yılında Rusya’ya gerçekleştirdiğimiz ihracat tutarının 2,7 milyar dolar, ithalat tutarının ise 19,5 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Verileri yorumladığımızda geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 milyar dolar dış ticaret açığı vermişiz. 2018 yılının ilk 9 ayında ise ihracatımız 2,5 milyar dolar ve ithalatımız 16,6 milyar dolar seviyesindedir. Kocaeli’den Rusya’ya gerçekleştirilen dış ticaret rakamlarını ele aldığımızda ise; 2017 yılında Rusya’ya gerçekleştirdiğimiz ihracat tutarı 111 milyon dolar, ithalat tutarı ise 1,9 milyar dolardır. 2018 yılının ilk 9 ayında 122 milyon dolar ihracat ve 2,5 milyar dolar seviyesinde ithalat gerçekleştirilmiştir. Bizim açımızdan ikili ticarette makasın daralması için katma değerli ürünlerin ticaretinin yanı sıra Rusya’da faaliyet gösteren firmaların alternatif pazarı olmak için girişimlerde bulunmalıyız” ifadelerine yer verdi.


MOSKOVA’YA YAKINLIK ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

Rusya Vladimir Bölgesi’nin Valisi Vladimir Sipyagin de toplantıda yaptığı konuşmasında, bölgenin yatırım ve işbirliği fırsatlarına dair önemli veriler paylaşarak, “Bölgemiz ile başkent Moskova arasında 150 kilometre mesafe bulunuyor. Rusya büyüklüğünde bir ülke için çok kısa bir mesafe. Bu durum yatırımcılara sağladığımız destekler ve teşvikler için önemli bir fırsat teşkil ediyor. Bölgemizde çok sayıda Türk yatırımcı faaliyet gösteriyor.


SİPYAGİN’DEN SAMİMİ ÇAĞRI

Türkler bölgede yabancı yatırım açısından Almanlardan sonra ikinci sırada yer alıyor. Ve hali hazırda enerji, inşaat, tarım başta olmak üzere birçok sektörde işbirliği ve yatırma açığız. Rusya Vladimir Bölgesi Valisi olarak, gerek resmi, gerek bireysel kimliğimle yatırımcılarımızın her zaman yanında olacağımın sözünü veriyorum” diyerek, Kocaelili iş insanlarını yatırım ve işbirliğine davet etti. Samimi çağrısı dolayısıyla Rusya Vladimir Bölgesi Valisi Vladimir Sipyagin’e teşekkür eden Başkan Bulut, “Yatırımcı dostu fırsatları değerlendirmeliyiz” dedi. Toplantının sonunda, Vladimir Bölgesi heyeti, iş insanlarının sorularını yanıtladı. 

banner982
Anahtar Kelimeler
KOTORusyaYatırım
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku