EKONOMİ:
Sedaş hedef büyüttü!

27 Eylül 2016 Salı 11:04

Sedaş 2020 için önemli hedefler belirledi. Sedaş hedefleriyle alakalı açıklama yapan Güven, Dünyanın 18. ve Avrupa’nın 7. büyük ekonomisi olan Ülkemizin, Çin’den sonra elektrik tüketimi en hızlı artan ülke konumuna geldiğini belirterek, ekonomik gelişme ve artan refah seviyesinin sonucu olarak enerji sektörünün her alanında hızlı bir talep artışı olduğunu vurguladı. Güven, ülkemiz tarafından, çok önemli uluslararası enerji projeleri yürütüldüğüne ve enerji yatırımlarına da ülkemizde büyük kaynak aktarıldığına dikkat çekerek, “SEDAŞ’ta  bölgesi kapsamında 2010-2015 tarife döneminde 360 Milyon TL yatırım hedefledi ve % 100 oranında bu yatırım hedefini gerçekleştirdi. SEDAŞ 2016-2020 yılları arasında da 508 Milyon TL yatırım yapacak” dedi.

1700 KİŞİLİK EKİP

 “Elektrik enerjisi herkesin hayatında çok önemli bir yere sahip. SEDAŞ olarak bölgemizde 1700 kişilik bir ekiple, verdiğimiz elektrik dağıtım faaliyeti hizmetlerini 7 gün 24 saat sürdürerek bu görevi yerine getirmekten büyük bir onur ve gurur  duyuyoruz” dedi. Güven açıklamasında, SEDAŞ’ın, bölgesi adına çok önemli elektrik yatırım projeleri yürütmekle birlikte iş süreçlerini müşteri odaklı olarak yeniden yapılandırmakta ve yönetmekte olduğunu ayrıca, elektrik dağıtım  faaliyetlerini sürdürürken, kaynakları verimli, etkin, güvenli, zamanında, çevreye duyarlı ve iş sağlığı ve güvenliği öncelikli olacak şekilde değerlendirdiğini ve  SEDAŞ’ın yenilikçi uygulamalarla, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini sürekli arttırmayı hedeflediğini,  bölge ve ülke refahı için de katma değer yaratmayı  görev edindiğini söyledi.

“ÇAĞDAŞ ŞEBEKE YÖNETİM MODELİ”

Güven, yaptığı açıklamada, elektrik enerjisinin en önemli dezavantajının, muhafaza edilemeyen bir enerji türü olduğunu belirtti ve “SEDAŞ bölgesinde elektrik dağıtım faaliyetini sürdürürken, hem yatırım hem de bakım çalışmalarını arttırıyor.  (Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de) Dağıtım şebekelerinde enerjinin sürekliliğini 7/24 izlemek, arızalara daha hızlı müdahale etmek, uzaktan kontrol ve müdahale sağlamak üzere 40 Milyon TL yatırım yaparak SCADA projesini hayata geçirdi. SEDAŞ SCADA Kumanda kontrol merkezi ile çağrı merkezinin koordinasyonunda, ayrıca (GİS)Coğrafi Bilgi Sistemi ve (WFM) Mobil İş Gücü Yönetim Sistemi projelerini de gerçekleştirerek SCADA ile koordine etti. SEDAŞ artık daha çağdaş bir şebeke yönetim modeline geçiyor” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Sedaş Hedef Büyüttü!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku