banner1024
EKONOMİ:
Sedaş'da Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

27 Mayıs 2016 Cuma 10:47

Genel aydınlatma yönetmeliği kapsamında yapılacak denetim Sakarya Kocaeli, Bolu ve Düzce de 10 gün boyunca sürdürülecek.  Park bahçe, tarihi ve ören yerlerinde bulunan sirk-festival-bayram veya belirli günlerde yapılan neon, lazer, ışık gösterileri, her çeşit süs aydınlatmaları (ağaç, yol, bayrak, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda tanımı yapılmayan kale, yapı, heykel, saat kulesi, kule vb. aydınlatmalar) şelale, fiskiye, su pompaları, kamera ve ses sitemleri, gösteriş amaçlı led aydınlatmalar, havalandırma sistemleri, ışıklı kaldırım bariyerleri, ticari faaliyeti olan otopark, liman veya sahil aydınlatmaları, her türlü pazaryeri, mezarlıklar, mendirek aydınlatmaları, fuar alanı, festival alanı, gösteri merkezi gibi yerlerin enerji giderleri ile büfe, restoran, idari bina, sosyal tesisler Genel Aydınlatma kapsamında değerlendirilmeyecek. Bu yerlerde yapılan tüketim bedellerinin ilgili kişi ve kurumlar tarafından bağlantı ve perakende satış sözleşmelerinin yapılmış olması gerekiyor.

SEDAŞ, aydınlatma tesislerinin ve  ölçü devrelerinin Bakanlık adına TEDAŞ tarafından 25 Mayıs-3 Haziran  tarihlerinde denetleneceğini bu süre içinde bazı günler gündüz saatlerinde armatürlerin devreye alınarak yanar halde tutulacağını sedas.com web sayfasından da duyurdu.

SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, “TEDAŞ tarafından önemli bir denetim çalışması gerçekleşecek olup, vatandaşlarımızın bu kontrol süresinde yapılan çalışmalar sırasında lambaların gündüz yakılmasını enerjinin boşa gitmesi olarak algılamasını istemeyiz. Bu nedenle yapılacak denetim faaliyetini değerli kamuoyu ve değerli vatandaşlarımızın bilgisine önemle sunarız.” ifadelerine yer verildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Vatandas 8 yıl önce

Gebze daricadaki ana caddeleri ve sokaklarin lambalarin hic biri yanmiyor

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku