EKONOMİ:
Ünlü alışveriş sitesi Gebze'ye geliyor!

22 Mart 2015 Pazar 09:44

 hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Gebze’ye dev bir operasyon merkezi kuracaklarını açıkladı.  Boyner, “1999’da internet balonu yaşandı. AOL, dünyanın en büyük medya şirketi konumuna yükseldi, hatta Time Warner’ın üç kat büyüklüğüne ulaştı. Doğan Medya ise geleneksel bir medya grubuydu ve bunu dönüştürmek gerekiyordu. Doğan Online kuruldu, fakat Doğan Online’ı geleneksel medya içinde yaşatabilmek çok zordu. Nitekim 2001 krizinde grup bünyesinden ayrıldık. Bugün geldiğimiz noktada ise 15 yılı geride bıraktık ve geçen sene 2 milyar lira ciro gerçekleştirdik. Hepsiburada. com amiral gemimiz konumunda” yorumlarını yapıyor. Online alışverişte ‘Türkiye’nin Amazon’u’ olarak değerlendirilen hepsiburada. com, 30’un üzerinde kategoride, 500 binden fazla farklı ürün sunuyor. Sadece e-ticaretin değil, perakende sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. Hanzade Doğan Boyner ile e-ticaretin Türkiye’deki gelişimini, sektörün büyüme potansiyelini konuştuk"

HEDEFİMİZ E-TİCARETİN PAYINI YÜZDE 1’DEN 5’E ÇIKARMAK 

“Türkiye’de e-ticaret pazarı çok küçük. Avrupa’da e-ticaret toplam perakende sektörünün yüzde 11’ine denk geliyor. İngiltere’de bu oran yüzde 17. ABD’de ise yüzde 20’nin üzerinde. Türkiye’de e-ticaretin perakende pazarından aldığı pay sadece yüzde 1. Aslında e-ticaretin önünde engel yok gibi görünüyor, çünkü Türkiye’de kredi kartı kullanımı yüksek. Fakat büyümenin üç tane olmazsa olmazı var. Bunlardan birincisi ürün gamı; ikincisi servis; üçüncüsü ise fiyatın rekabetçi olması. Türkiye fiyat rekabeti açısından başarılı, fakat servis ve ürün gamı alanında daha gidilecek çok yol var. hepsiburada.com olarak hedefimiz pazarı büyütmek. Önümüzdeki beş yıl içinde, e-ticaretin toplam perakende içindeki payını yüzde 5’e çıkarmayı hedefliyoruz.” 

100 METREKARELİK ALANDA

“Hepsiburada.com’un başarısının temelinde insan var. Tutkulu bir ekip ve bu ekibin sahip olduğu ruh sayesinde başarılı olduk. Bugün artık her dükkanı olanın internette de bacağı olması gerekiyor. Biz hepsiburada.com’da 500 bin farklı ürün satıyoruz ve bu sene ürün sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kolay bir iş değil. ‘Siteyi açarım, ürünü koyarım, satış gelir’ diye düşünmek yanlış. Çok büyük bir lojistik altyapı gerekli. Gebze’de 100 bin metrekarelik bir operasyon merkezi kuruyoruz. Büyük bir teknoloji departmanımız var. Önemli olan bir diğer konu da, müşteriyi siteye çekebilmek. Bu da oldukça büyük bir yatırım gerektiriyor. Perakende sektöründe ödenen kiralardan çok daha yüksek oranlardan bahsediyoruz. Bugün dünyanın birçok ülkesinde yerel oyuncu yok ve pazarı Amazon kontrol ediyor. Türkiye’de ise hepsiburada.com pazarın en büyük oyuncusu konumunda.” 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
zafer 9 yıl önce

gebze ne zaman tam bağımsız bir il olacak merak ediyorum köyler il oldu gebzenin olmamasının nedeni neyin rantı ?

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku