banner1001
EKONOMİ:
Zeytinoğlu işsizlik, bütçe verilerini değerlendirdi

18 Eylül 2018 Salı 12:04

İşsizlik

“Haziran ayında işsizlik oranının yüzde 10.2 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Aylık olarak ise, mayısın 0.5 puan üzerinde gerçekleşerek tekrar çift haneye yükseldi. İşsizlik oranının sezonsal olarak düşmesi gereken dönemde artmış olmasını üretimde daralmayı işaret ettiğinden endişe verici buluyoruz. İşsizlikteki artış eğiliminin, yatırım ortamındaki iklim bozukluğunun yansıması olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 

Bütçe

“Ağustos ayı bütçesinde gelirler yüzde 23.3 artarak 70.3 milyar TL, giderler yüzde 31.5 artarak 76.1 milyar TL olarak gerçekleşti ve 5.8 milyar TL açık verdik. Bütçe açığındaki artışların ekonomimizi daha kırılgan yapacağını düşünüyoruz.” dedi.

 

Sanayi üretim endeksi

“Temmuz’da sanayi üretiminin aylık yüzde 3.5, yıllık yüzde 5.6’lık artışını ekonomimiz açısından olumlu değerlendiriyoruz. Bu artışların devam etmesini temenni ediyoruz. Temmuz ayında ihracatta rekor seviyede artış gerçekleştirdik. İhracat artışlarının sanayi üretimi üzerine olumlu yansımasını görüyoruz.” dedi.

 

Zeytinoğlu, önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni Orta Vadeli Programa ilişkin değerlendirmesinde, “Umarız yeni açıklanacak OVP’de yapısal sorunlarımız çözülür ve yatırım ikliminin iyileştirilmesi için gerekli tedbirler alınarak yabancı sermayeyi tekrar çekebiliriz. ” dedi.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku