banner1006
EKONOMİ:
Zeytinoğlu TBB'nin tavsiye kararını değerlendirdi

09 Ekim 2018 Salı 11:11

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan 30 Nisan 2019 tarihine kadar vadesi dolacak olan spot kredileri ile taksitli kredilerin bu dönemde vadesi gelen taksitleri, 6 aya kadar anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 24 aya kadar vadelendirilebileceğine ilişkin tavsiye karar ile ilgili KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Bu karardan büyük memnuniyet duyduk. Bankaların reel kesimle birlikte hareket ediyor olmasını çok önemli buluyoruz.” dedi.

 

TBB’nin tavsiye kararı ile bankaların uygulayacağı faiz oranının çok önemli olduğunu belirten Zeytinoğlu, “Burada bankaların uygulayacağı faiz oranı çok önemli. Taşınabilir maliyetler olmalı. Uzun vadeli eski borçların dönüştürülmesi çok cazip olmayabilir. Ama rotatif, yani vadesi 3-4 ay olan kredilerde çok faydası olacaktır. Sadece kurdan kaynaklı darboğaza düşen KOBİ’lerimizin nefes almasını sağlayacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

KOBİ’lerin ekonomik sıkıntıya düşmelerinin domino etkisi yaratabileceğine dikkat çeken Ayhan Zeytinoğlu, “Ana sanayinin de taşeronu, tedarikçisi olan KOBİ’lerin likidite sıkıntılarını atlatmaları son derece önemli. Aksi halde buradaki darboğazın ekonomimize domino etkisi olacaktır. Her kesimin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Bu bakımdan Bankalar Birliğinin reel kesimle birlikte hareket ediyor olmasını çok önemsiyoruz. Bu kararın psikolojik olarak da olumlu etkisinin olacağını bekliyoruz.” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku