banner1006
GAYRİMENKUL:
Başbakan Gebze ve Kocaeli vizyonunu açıkladı

20 Ekim 2015 Salı 18:41

 13 yılda 17 Milyar TL devlet yatırımı yapıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu 18 Ekim 2015 tarihinde Ak Parti tarafından Gebze’de düzenlenen miting de Kocaeli ve Gebze bölgesinin hızla geliştiğini, devlet yatırımlarında büyük pay aldığını açıkladı. Kocaeli’nin bilişim, teknoloji, sanayi ve ticaret alanında dünya markalarının üretildiği bir konum haline geleceğini söyledi.

Birçok lider Gebze Meydanı’nda konuşma yaptı. Bu meydanda Erdoğan’ı da dinledik. Ancak Davutoğlu’nun hem Gebze’de ki mitingde yaptığı konuşma hem de Hünkâr Çayırı’nda ki Hünkâra Vefa konuşması, Davutoğlu’nun Gebze’ye ve Kocaeli’ye bakış açısını ve vizyonunu da ortaya koyması açısından önemli.

Başbakan Davutoğlu, Kocaeli halkının gönlüne hitap edip, gönüllerini kazanmaya çalıştı. Ekonomik yatırımları, kültürel projelerle de destekleyerek kültür tarihine yolculuğuna çıktı. Fatih’ten, Karamürsel Alp’ten Akçakoca Gazi’den söz etti. Gebze’nin önemini vurguladı. Kocaeli üzerinden Türkiye’nin kalkınma ve ekonomik modeliyle ilgili önemli mesajlar verdi. Özetle Başbakan Davutoğlu, Gebze’de tarihe not düşüp zaman noterlik yaptı.

BAŞBAKAN’IN GEBZE KONUŞMASI

Başbakan’ın Gebze’de yaptığı konuşmayı özellikle Gebze ve Kocaeli’yi ilgilendiren bölümleri ile ilgili özet bilgileri sizlerle paylaşalım.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu “Osmanlı sefere çıkarken Gebze’den hareket ederdi. Yeni bir sefere Gebze’den çıkıyoruz. Milli iradeyi hakim kılmak için Gebze’den 1 Kasım seferine çıkıyoruz.  Gebze bize Fatih’in emanetidir. Gebze’den yeni bir yolculuğa hazır mıyız? En büyük güvencemiz sizsiniz, 2023 hedefleri için hep beraber çalışacağız. 1 Kasım’ın neticesini Kocaeli bugünden ilan ediyor. Sizlerin gayretleriyle Türkiye’yi daha güçlü, daha özgür daha mutlu bir ülke yapacağız. Bu inançla Gebze ve Kocaeli’nin huzurundayız” dedi.

 KOCAELİ TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Kocaeli bundan sonra teknolojinin merkezi olacak. Dünya devleri Kocaeli’ye gelip yatırım yapacak. Kocaeli’den bundan sonra dünya markaları çıkacak. Nitelikli istihdamın üssü Kocaeli olacak. Türkiye’nin en önemli projelerinden Bilişim Vadisi’ni Kocaeli’de kuruyoruz. Ülkemizin gururu olacak yerli otomobilin çalışmaları da Gebze’de yapılıyor, 2020’den önce yollara çıkacak. Fırtınalar çıkaranlar, her yeniliğe karşı çıktılar bu ülke onlar karşı çıksa da milli uçağı da milli otomobili de, tankı da, uçağı da yaptı. Kocaeli’nin lider şehir olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Türkiye’nin üçüncü bilim merkezini Nisan da açtık. GTÜ’yü sanayiye destek verecek düzeyde daha da büyüteceğiz. Kocaeli'ni hep ihya ettik ve ihya etmeye de devam edeceğiz. Kocaeli'de Gebze'de durmayan tren olmayacak. Herkes burada duracak. Gebze OSB'yi Marmara’ya bağlayacağız. Köseköy'e lojistik merkezi yapıyoruz. Kandıra'da OSB yapılacak. Gebze metrosunun projesi devam ediyor. Artık burada trafik sorunu kalmayacak. Kocaeli’nin her yerini bir diğerine en hızlı bir şekilde bağlayacağız. AK Parti olarak bu şehre çok güzel eserler kazandırdık ve kazandırıyoruz. 13 yılda 17 Milyar TL yatırım desteği sağladık. 2004’e kadar hayata küsmüş rengi solmuş bir Kocaeli vardı. Kentin sahibi yoktu. Bugünse biz varız.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

KOTO, Gayrimenkul Sektörünü istişare toplantısında...
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul...

Haberi Oku