banner1006
GAYRİMENKUL:

02 Haziran 2016 Perşembe 09:31

Emre Kahraman: Sizi tanıyabilir miyiz ?

MURAT OKKAN: Ben 1984 Bolu doğumluyum . 90 yılında Almanya’ya geçtim. İlk ve Orta okulu orada tamamladım. 2007 yılında Dış Ticarette açıklar gördüm Gebze’de . Biz orman endüstirüsüne hammadde sağlıyoruz. Iki ayrı kulvar hammade makine ve parça.Almanya ağırlıklı Fransa ,Abd gibi ülkelerden buraya hammadde ve parça getiriyoruz.Orman endüstirisinden aldığımız bilgiler sayesinde orman ürünleri satmaya başladık laminat parke mdf sunta.Doğalel yapı A.ş ‘yi 2014 yılında kurduk. Ordan laminat parke satış montaj proje bazlı inşaat firmalarına yardımcı oluyoruz.

E.K.: Pazar Alanınız İnşaat Firmaları Toptan Satışınız Var mı ?

M.O. :Toptan satışımızda var perakende satışımız var. Genelleme ağırlıklı olarak proje bazlı işler yapıyoruz. Büyük inşaat firmalarına anahtar teslim işler yapıyoruz.

E.K.: Türkiye’de Ahşap Sektörüne Baktığımız Zaman Ham Madde Noktasında Genelde İthalat Bazlı mı ?


M.O. :İthalat bazlı. Çünkü tekli ürün Türkiye’de malesef yapılmıyor. Özellikle kağıt konusunda laminat parkenin en üst kaplamasında olan kağıt Avrupa’dan geliyor normalde Türkiye’de o teknoloji yok. Biz yılda 10bin ton Türkiye’de laminat parke üreten firmalara kağıt satıyoruz.  Onun haricinde kimyasalları veriyoruz.

E,K.: Laminat Çok Geniş Ürün Yelpazesine Sahip Kalınlık Ve incelik Olarak Kalite Olarak Değişmekte Bilgi Verir Misiniz ?

M.O. :6mm’den 12 mm’ye kadar sektörde ürünler var.Yüzey kalitesini de dediğimiz ac 3 ler en kullanımına uygun olan uçlar.a4 ofis ve trafikte kulanılan ürünler. Bunları açma ve işlemek için kimyasallarını gene biz getiriyoruz. Yaklaşık 1500 ton satışımız oluyor.imalatından işleyine kadar biz 2007’den beri sektörün içerisindeyiz.

E.K.: Tüketici Nelere Dikkat Etmesi Gerekiyor Örneğin Bir Vatandaş Laminant Alırken Fiyatından Ziyade  Neye Dikkat Etmesi Gerekiyor ?

M.O. :Şöyle bir mantık var Türkiye’de örneğin made in Germany olsun Alman olsun inanın ki ,  Türkiye’de üretilen parke  Almanya’da üretilen parke kadar kaliteli . Büyük firmalar custom entegre yıldız entegre gibi firmalarda Avrupa standartlarında üretim yapıyorlar. Alman klişesinden sıyrılmak lazım. Türkiye’de gerçekten kaliteli ürünler üretiliyor.Almanya’daki aynı kaliteli ürünler Türkiye’de üretiliyor aynı standartta . Üstüne Almanya markalı ürünleri aldığınızda m2 fiyatları artıyor. Buda gene bizim cebimizden çıkıyor. Ve Avrupa’ya giden para demek. Türkiye’deki üreticiler zaten standardı yakalamışlar.Hatta yer yer kaliteli ürünler var. Avrupa menşeili ürün alırsanız evinizi su bastı bir odanızı yarın onun devamını bulurken sıkıntı var. Ama Türk üretici üründe bu malın devamını bulabilirsiniz. Ülkemiz kazansın, milletimiz kazansın.

E.K.: Çok teşekkür ediyoruz verdiğiniz Bilgiler için


M.O. :
Ben Teşekkür ederim.



 DOĞAEL YAPI A.Ş

Showroom :Gaziler mah. İbrahimağa cad. No: 259 k: 4 Gebze Kocaeli Türkiye

Depo: Gaziler mah. İbrahimağa cad. No: 259 k: 4 Gebze Kocaeli Türkiye

Tel :+90 (262) 655 21 20 

Email: info@dogaelyapi.com
Web: www.dogaelyapi.com
banner982
Anahtar Kelimeler
Doğael Inş
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

KOTO, Gayrimenkul Sektörünü istişare toplantısında...
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul...

Haberi Oku