banner1024
GAYRİMENKUL:
Gayrimenkulde 40 yıllık tecrübenin adı Rüstem Keskin

31 Ekim 2015 Cumartesi 09:36

1970’li yılların başında Giresun’dan Gebze’ye göç eden ve 12 Eylül ihtilaline kadar emlak sektöründe çalışan iş adamı Rüstem Keskin, Emlak İnşaat Gazetesi imtiyaz sahibi ve Kahraman Grup gayrimenkul danışmanı Emre Kahraman’a çok özel açıklamalarda bulundu.

Keskin, gayrimenkul sektöründeki 40 yıllık tecrübesini gazetemizle paylaşarak, Gebze’de emlak ve inşaat gibi taşınmazların geleceğine, alıcı ve satıcı arasında ki samimiyet ve güven ilişkisine ve yatırım yapılacak bölgelere dikkat çekti.

Güven ve samimiyet kazandırır

İhtilalden bu yana gayrimenkul sektörü ile uğraşan Keskin, gayrimenkul işinin kâğıt üzerinde olamayacağını, Gebze’de toprak yatırımı düşünenlerin bölgenin imar ve coğrafi konumunu göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti. Bugün al yarın sat mantığının yanlış olduğunu, ufku geniş insanların yatırımlarını en az 10 yıl üzerinde değerlendirmesi gerektiğini belirten Keskin, alıcının firma sahibinden bilgi sahibi edinmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Satıcının da güven odaklı düşünmesi gerektiğini belirten iş adamı Rüstem Keskin, aksi takdirde para kaybetmenin yanında itibarının da zedeleneceğini vurguluyor.

İhtiyaç değil, yatırım eksenli ticaret

Bolu’dan Edirne’ye kadar Marmara bölgesinde her türlü yatırımın değer katan bir yatırım olduğunun önemine değinen Keskin, ancak dairenin bir yatırım unsuru olmadığını ihtiyaç olduğunu, iş yerinin ise uzun vadede kira getirisi olması bakımından avantajlı olduğunu sözlerine ekliyor.

Günümüzde arsa üretiminin olmadığını, mevcut belediye sınırları ile sınırlı kalındığını ifade eden Keskin, Sevindikli Ovası ile Kandıra’nın bir kısmının hem turizm hem de sanayi açısından yatırımlık yerler olduğunu söylüyor. Bu bölgenin kıyı kesimlerinin tamamı turizm imarlı, iç kesimlerin de tarım öncelikli olduğunu açıklıyor. Rüstem Keskin aynı zamanda Karasu’nun ise liman kenti olacağını, Karasu’dan Körfez’e kara yolu bağlantısı sağlanarak İstanbul trafiğinin bu güzergâh ile Körfez’e ulaşacağını belirtiyor. Karasu’nun kumluk bir arazi yapısına sahip olduğunu söyleyen Keskin, bu bölgenin tapulu olduğunu da dile getiriyor.

Emlakçılıktan, emlak yönetimi bölümüne

Röportajın sonunda Bursa Yenişehir ile Eskişehir – Ankara şehirlerinde de yatırım yapılabileceğini belirten Rüstem Keskin, bu devirde herkesin emlakçılığa soyunduğuna ama yeni yapılan düzenlemelerle artık üniversitelerde emlak ve emlak yönetim bölümü açıldığını da özellikle kamuoyunun bilgisine sunuyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

KOTO, Gayrimenkul Sektörünü istişare toplantısında...
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul...

Haberi Oku