GAYRİMENKUL:
Konut projesinde son viraj

23 Ekim 2015 Cuma 18:33

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Derince Çınarlı mahallesinde 24,5 dönüm arazi üzerine yapılacak olan konut projesi ile ilgili önemli bir görüşme gerçekleştirdik.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu göreve seçildiği günden itibaren özellikle meslektaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapılması ile ilgili olarak yoğun çabalarımız sonuç buldu. Derince Çınarlı mahallesinde 24,5 dönüm arazinin meslektaşlarımıza konut yapılması ile ilgili olarak TOKİ’ye tahsisi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmişti. Bizzat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da yakından takip ettiği meslektaşlarımıza konut projesi ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta TOKİ’de ilgili daire başkanlıkları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 tip konut projesinin çiziminin yapıldığını zemin +3 kat olarak 2+1 64 adet, 3+1 ise 48 adet olmak üzere toplamda 112 konutluk projenin yanı sıra iş merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ile cami projesinin de taslak çalışmasını gördük.

Önceki gün Dilovası İlçemizde 915 konut projenin temel atma töreninin ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ Başkanı Ergün Turan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile meslektaşlarımıza yapılacak olan konut projesi ile ilgili olarak yaptığımız görüşmede Başkan Çetin Gürol, “ Konut sayısının artırılması ve 16 Ocak Basın Onur Gününde temelin atılmasını talep ettik. TOKİ’nin bölgenin en güzel projelerinden birini Kocaeli’deki üyelerimize yapacağının belirtilmesi de bizleri memnun etti. Bu manada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a, TOKİ Başkanı Ergün Turan’a, Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren de başvuruları almaya başlayacağız” dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan ise yaptığı konuşmada, “ Kocaeli Gazeteci arkadaşlarımız merak etmesinler. Sayın bakanımız 3 sefer aradı. Kocaeli gazetecileri ile ilgili. O yer ile ilgili çalışmamız devam ediyor. 112 konutluk projenin de 150’ye çıkarılmasını talep ettiler. Bizde bunu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Başkanımız temel atmanın 16 Ocak tarihinde yapılmasını istiyorlar. Bizde bu tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz. 16 Ocak Basın Onur Gününde temel atmak bizlere de ayrı bir onur verir. Bunun için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürüyor. TOKİ’nin tüm yaptığı projeler özeldir. Klasik projeler değildir. Örnek bir proje olacağına inanıyorum” dedi.

BAKAN IŞIK: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Başkan Çetin Gürol, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyelerine yapılacak olan konutlarla ilgili olarak temel atma töreni sonrasında görüşme yaptılar.

GÖRÜŞME: Dilovası’nda gerçekleşen Temel Atma töreninin ardından Başkan Çetin Gürol, Bakan Işık, Başkan Karaosmanoğlu ve TOKİ Başkanı Turan ile birlikte konut sayısının 112’den 150’ye çıkarılması ile ilgili görüşme yaptılar.

MESLEKTAŞLARIMIZ İLE: Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyelerine yönelik yapılacak olan konut projesi görüşmesi sonrasında TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başkan Çetin Gürol ve meslektaşlarımız birlikte görülüyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

KOTO, Gayrimenkul Sektörünü istişare toplantısında...
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul...

Haberi Oku