banner1006
GAYRİMENKUL:
'Yatırımı toprağa yapın”

28 Ekim 2015 Çarşamba 13:41

 1967 yılında Gebze’ye gelerek önce benzin istasyonu işletmeciliği ardından da inşaat sektörüne giriş yapan ve Gebze’nin en eski emlakçılarından olan Ali Özgenç, sektör ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçmiş yıllarla, şimdi ki emlak piyasasını kıyaslayan Özgenç, “ 48 yıldır Gebze’de emlak sektörü ile uğraşıyorum. Bu yıllar arasında Gebze’de emlak sektöründe çok şey değişti. 1 liralık yer bugün 5 milyon lira olmuş. Öncelikle fiyatlarda büyük artış var. Gebze’de yeni çarşı caddesi açılmamıştı o zaman. 67 yılında buraya geldiğimizde yeni çarşı, eski çarşı o dönemde yoktu.
“BUGÜNLERİ GÖREREK YATIRIM YAPMAK ZORDU”
O yıllarda şimdi ki durumu görerek yatırım yapmanın mümkün olmadığını söyleyen Özgenç; “Diliskelesi’nde bir benzinlik kiralayarak bu bölgeye geldik. Onu işlettik. Ardından orada arsa aldık. Daha sonra onları parsel yaptık. Öylece bu işe devam ettik. O arada inşaatta yaptık. Dilovası’ndan başlayarak Gebze’ye kadar inşaat sektörü ile geldik. O zamanlar Dilovası’nda hiç bir şey yoktu. Hiç ev yoktu. Biz Samandıra’ya gittik, o dönemde bedava yerler verildi. Bugün o yerlerde 10 kat binalar olmuş. Bize birkaç tarla alın dedi. Yok dedik o dönem. Şimdi devasa binalar var. O dönemden bugünleri tahmin etmek çok zordu” dedi. 
“BİR AVUŞ ALTIN OLACAĞINA, BİR AVUÇ TOPRAK OLSUN”
Yatırımcılara toprak almalarını tavsiye eden Özgenç; “Gebze önümüzdeki dönemde daha da gelişecektir. Gebze bütün yolların merkezi. Gebze’ye uğramadan İstanbul’a ve ya Anadolu’ya geçmek mümkün değil. Gebze emlak konusunda çok pahalı bir yer oldu. Ben emlakçılara daha gelişmekte olan bir yere gitmelerini tavsiye ederim. Babaeski, Eskişehir, Balıkesir gibi yerler bu sektör için şuanda uygun. Emlak kaybetmeyen bir şeydir. Toprak almalarını tavsiye ediyorum. Bir avuç altının olacağına bir avuç toprağın olsun. Onun için üretimi olmayan bir varlık olan toprağa yatırım yapılmalı” dedi. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

KOTO, Gayrimenkul Sektörünü istişare toplantısında...
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul...

Haberi Oku