Bu haftaki yazımı mal sahibi tarafından mağdur edilen bir vatandaşımızın başına gelenleri sizlerin ve yakınlarınızın yaşamaması adına bu konu ile ilgili duyduğum bir hadiseyi kaleme almak istedim.

İnternet  aracılığı ile bulduğu ve makul bir fiyata anlaştığı daire için yüklü bir meblağı mal sahibine kaparo sözleşmesiz teslim ediyor.

160 bin Türk lirasına anlaştığı daire için kredi başvurusu yaptığı bankaya ekspertiz ücreti ödüyor. Kredisi onaylanan alıcı mağdur kişi  tapu işlemine gün almak için mal sahibini arıyor, mal sahibi 160 bin Türk lirasına satmaktan vazgeçtiğini ve fiyatı 180 bin Türk lirasına çektiğini söylüyor. Alıcı ve mal sahibi arasında resmi bir düzenleme olmadığından, alıcı verdiği kaparoyu  mal sahibinden geri alabilmesi hür iradesine bırakılıyor, bu da yetmezmiş gibi alacağı daire için bankaya ödediği ekspertiz ücretide yanmış oluyor.  Siz siz olun ister emlakçı , ister sahibinden almaya karar verdiğiniz bir mülk için mutlaka kaparo sözleşmesi yapın yada bir bilene danışın derim.

Kiracılıktan kurtulmak, yeni bir mülk edinmek çoğu kişinin hayalleri arasında yer alır. İmkanlarınız doğrultusunda yeni bir mülk almak istiyorsunuz, dişinizden tırnağınızdan artırdınız, çalıştığınız yerde fazla mesaiye kaldınız kısacası çeşitli zorluklara göğüs gererek birikim yaptınız..Bu evrelerden geçtikten sonra sıra bir gayrimenkul almaya geldi. Kaparo vereceksiniz..

Peki kaparo sözleşmesinde neler olmalı?

Eğer kredi müşterisiyseniz  kaparo sözleşmesinin  açıklama  özel şartlar kısmına ;

Kredi onaylanmadığı takdirde,  istenilen kredi miktarı çıkmaması  durumunda  kaparo  iade edilecektir olarak sözleşmede belirtmelisiniz.

Ayrıca satın alacağınız mülkün açık adresi, ada, parsel, pafta bilgisi,bina yaşı, metrekaresi, mülkün fiyat bilgisi, iskanının olup olmadığı yoksa iskanın alınacağı tarih, tapu işleminin yapılacağı tarih gün, ay ve yıl olarak yazılmalı kısacası gayrimenkulün tüm özellikleri ve şartları yazılı olarak belirtmelisiniz.

Bu tür hadiselerin tekrarlanmaması adına  ‘’Söz uçar yazı kalır’’  atasözünü akıllardan çıkarmamak gerekmektedir.


Soru görüş ve önerileriniz için:

Mail:info@expernet.com.tr

Gelecek haftaya görüşmek dileğiyle.. Hoşça kalın..

EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA..

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ege Turan 5 yıl önce

Bende sahibinden alirken kapora verdim anlaşma imzaladık kredi ile alacaktım lakin kredim onaylanmadı mal sahibide kaparoyu geri vermedi dediğiniz gibi isi bilen emlak danışmanı ile yola çıkmak lazım . Selamlar ve teşekkürler

Misafir Avatar
Ahmet Koçtürk 5 yıl önce

Merhaba Yasemin hanım buna benzer bir olayı bende yaşadım. Sahibi tarafından satılan bir mülkü almak kumara benziyor çünkü tanımıyorsunuz niyetini bilemiyorsunuz kişiyi dürüst mü değilmi bilmek ve araştırmak mümkün değil. Fakat emlakçıyı araştırabiliyorsunuz.Bölgenizde araştırarak bulacağınız veya referans alabilceğiniz bir emlak danışmanı ile yola çıkmak en doğrusu.

Misafir Avatar
Meliha Yılmaz 5 yıl önce

Sizi canı gönülden tebrik ederim. Sizi ailecek takip ediyor ve çevremizde sizin bilgilerinizi paylaşıyoruz.Yazılarınızın devamini diliyoruz. Teşekkürler Gebzegazetesi ve Yasemin Özdoğru

banner376

banner375

banner377

banner981