banner1024
    Her ne kadarda gurbet ellerde yaşasak ta, doğup ve büyüdüğümüz ve bir gün yine döneceğimiz güzel Espiye’mizin her bakımdan hak ettiği konumda olmaması beni hep üzmüştür.
  1973’den 1992 yılına kadar yaşadığım ve tüm yönlerini bildiğim Espiye’nin sahipsizliğinin birçok neden ve nedenleri var. Bunları buradan yazacak değilim. Geçmişe takılıp kalmak yerine geleceğe bakmak lazım.
 Deyim yerinde ise Karadenizde Giresun, Giresun’da Espiye bir çok yönden geri durumda.
  Bu güzel şehrin ne suçu var? Niçin bu kente sahip çıkılmaz? Hepimizin vefa borcu olduğu bu şehir acaba beddualı mı? diye zaman zaman kendime sormuyor da değilim.
  Uzun lafın kısası Espiye’nin sahipsizliğinin en önemli nedeni Espiye’nin siyasetinde ve ticaretinde hep aynı kişilerin olması ve doydukları yere hiçbir katkılarının olmamasıdır. İşin özeti budur. 
  Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Karadere’yi biraz öce yazdığım kişilerin dışında tutuyorum.
 Espiye’nin statükocu ve tekelci zihniyetten kurtulması lazım. Espiye’nin siyasetine ve ticaretine gerçek Espiyeliler yön verdiği zaman Espiye’yi tutana aşk olsun. Giresun’un ikinci büyük ilçesi kurulalı 62 yıl olmuş ve bir milletvekili çıkaramamış. Bunun nedeni yukarıdaki izah ettiğim hususlar ile birlik ve beraberlik olunmamasıdır. 
  Bu her zaman böyle gidecek değil. Elbette birileri mayaya yumruğunu vuracak ve taşlar yerinden oynayacak. Bu kişi ise Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere. Espiye’den kazandığını Espiye’ye harcayan, yetmedi Espiye için elini değil, vücudunu taşın altına koyan Mustafa Kararede, Espiye için  çok büyük bir şanstır. Dolayısı ile bu değerin kıymetini bilmek ve etrafında kenetlenmek gerek.
Espiye’nin derdi ile dertlenen, Espiye’nin her yönü ile hakkettiği konuma gelmesi için olağanüstü çaba sarf eden Mustafa Karadere, Espiye’nin kabuğunu kırması ve üzerindeki ölü toprağını atması için harekete geçti. 
Belediyenin ev sahipliğinde 1. Espiye çalıştayı gerçekleşti İstanbul’da. Espiye dışından gelen konuk misafirlerin gıpta ile baktığı çalıştaya 230 kişi katıldı. Espiye’nin büyüklüğünü bir kez  daha bu çalıştayda görmüş olduk. Herkesin memnun kaldığı zirveden Espiye için  bir beyin fırtınası yapıldı. İlçenin geleceği tartışıldı.
 Evet, mızrak  çuvala sığmıyor. Espiyeliler üzerindeki ölü toprağını atıp doğdu şehre karınca kararına ne katkı yapabiliriz diye düşünmeye  başladı.1. Espiye çalıştayı, birlik ve beraberlik  mesajlarının verildiği, her alanda Espiyelinin olmasının altı çizildiği, ilçenin geleceğinin tüm yönleri ile ele alındığı büyük bir zirve ve buluşmaydı. Espiye’nin de kabuğunu kırdığı çalıştayda meşale yakıldı. Bu meşalenin ;Espiye’nin her anlamda hakkettiği yere gelmesi ve aydınlık geleceği için büyük bir ışık olacağına cani gönülden inanıyor, başta Mustafa Karadere olmak üzere emeği geçenleri  cani gönülden kutluyorum.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981