banner1006
 Gazetecilik mesleğinde 45 yıl geride kaldı. Elime amatör olarak kalemi, 1975 yılında aldım. 15 yaşından beri yazıyor, belgesel çekiyorum. Halen 15 yaş heyecanı ile üretmeye çalışıyorum. Bir taraftan da hatıralarımı yazıyorum. Hatıralar çok önemli. Anılar ve hatıralar tarihe ışık tutar. Keşke herkes hatıralarını yazsa.

Dün, tarihler 17 Şubat 2020. Bir haberle tarihi geçmişe gittim, anılarım canlandı. Ortadoğu Gazetesi yayın hayatına son vermişti. Ortadoğu Gazetesi’nin benim gazetecilik hayatımda çok farklı bir yeri var. 2002 ve 2004 yılları arasında Basın İlan Kurumu, Anadolu Gazete Sahipleri Türkiye Temsilcisi olarak Basın İlan Kurumu’nda genel kurul üyesi olduğum yıllarda, Ortadoğu Gazetesi’nin sahibi Zeki Saraçoğlu ile tanıştım.

Zeki Bey’in teklifi ile belgesel çekimi yaptığım ülkelerin gezi notlarını Ortadoğu Gazetesi’nde yazmaya başladım. Yazılar büyük ilgi gördü .Zeki Bey hem bize destek olması ve hem de gazetenin kültür hizmeti olması için bazı belgesellerimizin DVD’lerini çoğaltıp gazete ile okurlarına hediye etti. O yıllar moda olan VCD ve DVD dağıtımları ile Devri Alem Belgesel TV programlarımız hem kalıcı hale geldi hem de tanınıp marka oldu.

Zeki Bey ve Ortadoğu Gazetesi yöneticileri ile dostluğumuz sürdü. Gazeteyi bazı toplantılarda temsil ettim, gittiğim yerlerde hem yazılar yazıyor hem de belgesel çekiyordum. Gazetenin Sahibi Zeki Bey bizim çalışma azmimiz ve gazetecilik aşkı heyecanımızı ve mücadelemizi görünce, bir süre birlikte benim adıma gazete bile yayınlayarak, benim ulusal basında gazetecilik yapmama imkan sağladı. Ancak ekonomik şartlar yüzünden devam edemedik.

Zeki Bey 2006 yılında vefat etti. Eşi Belkıs Hanım gazeteyi yayınlamaya devam etti. En son gazeteye, iki yıl önce Florya’daki tesislerine gittim. Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu ile görüştüm. Kıbrıs’ta kültür, tarih ve inanç turizmi üzerine uzun bir yazı serimiz yayınlandı.

Ortadoğu Gazetesi’nin kapandığı haberini duyunca tarihi geçmiş gözümün önden geçti, üzüldüm. Keşke birçok anımın olduğu bu gazete yayın hayatına devam etseydi. Keşke gazete kapanırken tarihi geçmişe, anılar ve hatıralara saygı gösterilerek yayın hayatına son verilseydi. Üzücü ve suçlayıcı açıklamaların kimseye yararı yok.

Ortadoğu Gazetesi Tarafından Yapılan Açıklama

Ortadoğu Gazetesi, son baskısını yaptı. Peki Ortadoğu Gazetesi sahibi kimdi? İsmi 1972 yılında MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş tarafından konulan Ortadoğu Gazetesi 48 yıllık yayın hayatına son verdi.

‘SON BASKI’ manşetiyle çıkan gazetenin birinci sayfasında şu ifadeler kullanıldı: “Her kuruluş; tıpkı insan gibi yaşar ve hayatı sona erer. Gazeteniz ORTADOĞU’da 48 yıllık hayatına bugün son veriyor. Basın ağacından altın bir yaprak daha düştüğü için üzüntülüyüz. Ancak, bize ihanet edenlerin sonunun da çok uzun olmayacağını görüyor ve biliyoruz. 48 yıldır bize destek veren tüm okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yarım asra yakındır yolu bu gazeteden geçenlere de teşekkür ediyoruz. Sağlıcakla kalın…”

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934