banner1006

Türkiye yerel seçim sürecine doğru hızla gidiyor. Bir yandan TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken, bir yandan da Partiler arasında ittifak görüşmeleri devam ederken, kamuoyunda sürecin resmen başlayarak sahaya inilmesi bekleniyor. Bizimde gözümüz kulağımız hiç kuşkusuz İlçelerde.

  Kocaeli’nin en büyük ilçesi, sanayi denilince ilk akla gelen yer olan Gebze, Türk ekonomisinin can damarı konumunda. 48 İl’den daha büyük olan Gebze,  Vergi sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci konumda. Ancak buna rağmen devletten aldığı pay sıralamasında 72.sırada yer alan Kocaeli’de sonucu en çok merak edilen Gebze’de artık aday adayları netleşmeye başladı. Şu ana kadar seçimin iddialı partilerinden CHP ve İYİ parti adayını açıklarken, MHP’de tek aday olan Serap Çakır Genel merkez onayını beklerken, AK Parti ve Saadet Partisi’nde süreç devam ediyor.

CHP’NİN GEBZE STRATEJİSİ

  Gebze’de Ana Muhalefet partisi CHP, Eski İlçe Başkanı recep Dursun ile sahaya iniyor. Genel merkez PM tarafından geçtiğimiz hafta adaylığı ilan edilen Recep Bey, doğru bir seçim stratejisiyle sahada. Yaklaşık 6 yıldır Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallerinin tapu mücadelesine gönüllü avukatlık yapan ve arkasında güçlü bir destek alan Recep Dursun, AK Parti’nin her seçimde oy deposu olan bu iki mahallenin etkisiyle, kırsallardan kent merkezine oy açılımı stratejisi izliyor. 6 Mahalleden oluşan Beylikbağı bölgesi her seçimde Gebze’de sonucu belirleyen ve AK Parti’nin büyük fark attığı, CHP’nin ise neredeyse hiç oy alamadığı bir bölge ve CHP bu seçimde bu başarısızlığı kırmak istiyor. Bakalım Recep Dursun’un performansı CHP’ye ne kadar oy kazandıracak göreceğiz.

MHP’DE SERAP ÇAKIR BEKLENTİSİ

  Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerden MHP’de mevcut 5 aday adayı geçtiğimiz haftalarda Serap çakır hanımefendi lehine çekilmişti. Serap Çakır Gebze için önemli bir değer. Gebzespor’un eski Başkanı değerli dostum İlker Çakır’ın eşi olan ve Marmara Gazetesi’nin sahibi Serap Hanım, MHP’de tek aday durumunda. Ancak, hafta sonu açıklanan 152 kişilik MHP Belediye Başkan Adayları listesinde Serap hanımın ismi yer almadı. Gebze Teşkilatları ve Serap Çakır bu konuda Genel merkezin kararını beklemekte. Bunda da hiç kuşkusuz İttifak görüşmeleri belirleyici durumda. Çünkü MHP İl başkanı Aydın Ünlü bey geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Cumhur İttifakı’nın Kocaeli’de kesin zaferi için bazı ilçelerde aday göstermeyebileceklerini, kararı Genel Merkezin vereceğini açıklamıştı. Gebze’de bu ilçeler arasında yer alır mı bilemiyoruz.  MHP’nin en önemli stratejisi hiç. Kuşkusuz Çakır Ailesinin Gebze’de i barındırdıkları sempati, bununla birlikte AK Parti-MHP arasında ki oy geçişinin kolay oluşu ve meydana gelebilecek AK Parti’ye yönelik tepki oylarını alabilmek. Bu faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda MHP’nin bu seçimde Gebze’de iddialı olduğunu dile getirebiliriz. Ben MHP’nin İttifak ruhuna zarar vermeden Gebze’den aday göstereceğini tahmin ediyorum.

GEBZE SİYASETİNE KADIN ELİ

  İYİ Parti’de Gebze’de adayını ilan edilen partilerden. Geçtiğimiz Cuma günü Kocaeli’ye gelen İzmitli siyasetçi ve tek Bayan Genel Başkan sayın Meral Akşener, siyasete kadın eli değdiğini bir kez daha göstererek Gebze gibi önemli bir ilçede bir kadın aday, Dr.Burcu Çetinkaya’yı aday olarak gösterdi. Gebze gibi siyasetin kurtlarla dans olduğu bir yerde önemli bir cesaret örneği gösteren Meral Hanımı takdir ederken, Serap Çakır’dan sonra Burcu Çetinkaya’nın da kadın aday olarak saha da yer alması, bugüne kadar İlçede hiç yaşanmamış bir rekabeti de beraberinde getirecek. Hekimlik görevinden dolayı tanıdığımız Burcu hanım bakalım ne derece başarılı olacak hep birlikte göreceğiz. 

AK PARTİ NE YAPACAK?

Ve geldik en merak edilen konuya… 15 yıldır Gebze’yi yöneten AK Parti kimi aday gösterecek? İnanın bu soruya cevap vermek çok zor. Gebze’de mevcut Başkan sayın Adnan Köşker ile birlikte 24 tane Aday Adayı var ve inanın kimse sorsanız herkes gönlündekini aday gösteriyor, herkes kendine yakın hissettiğini aday olarak ilan ediyor. Bu konuda benim tavsiyem dedikodulara çok fazla kulak asmayın  ve sadece hayırlısını temenni edin. AK Parti ilçe adaylarını 22 Aralık’tan sonra ilen etmeye başlayacak. Son kulis bilgileri, Bütçe görüşmeleri ve İttifak çalışmalarının sona ermesinin beklendiği yönünde. Bu yüzden Gebze başta olmak üzere diğer ilçeler için önümüzde 15 günlük süreç var diyebiliriz. 2004-2009-2014 seçimlerini Gebze’de açık ara farkla alan, 1994 ve 1999 seçimlerini de yine aynı düşünceden olan Merhum Ahmet Penbegüllü ile Refah Partisi olarak kazanan AK Parti’nin adayı bu güçlü geçmişi nedeniyle büyük önem taşıyor. Bu yüzden oluşan tablo 24 Aday Adayını karşımıza çıkardı.

  Evet Gebze’de siyaset Kurtlarla dans, Gebze Kocaeli siyasetinin Şampiyonlar Ligi.. Önümüzdeki süreç de Gebze ile ilgili değerlendirmelerimize devam edeceğiz. 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934