31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere dair görüş ve değerlendirmelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz gün Kocaeli Büyükşehir’in aday adayları ve seçimleri üzerine değerlendirmelerde bulunmuştuk. Bugünde sizlere Kocaeli’nin en büyük ilçesi, tarihi geçmişi, kültürel değerleri, sanayisi ve potansiyeli ile yaşadığımız yer olan Gebze üzerine fikirlerimizi paylaşacağız.

   Yaklaşık 40 yıldır yaşadığımız Gebze’ye ilk gelişimi hala dün gibi hatırlarım.  Gebze’nin kısa süre içerisinde bu kadar büyüyeceğini tahmin etmek inanın gerçekten çok zordu. İstanbul’un ve İzmit’in hemen yanı başında olması nedeni, bütün yolların kavşak noktasında bulunduğu için Gebze kısa sürede Türkiye’de marka haline geldi. Bu marka o kadar büyüdü ki, 90’lı yılların sonunda artık Gebze’nin İl olma hayalleri paylaştı ve bizlerinde içerisinde yer aldığı Gebze il platformu çok önemli çalışmaların içerisinde yer aldı. Bugün, İstanbul’dan sonra Kocaeli, bütçeye en çok katkı yapan İl olma özelliği gösteriyor. Kocaeli’nin bu başarısında Gebze’nin katkısı çok büyük. Gebze o kadar büyük bir ilçeydi ki, içerisinden 3 yeni ilçe daha çıkarmasına rağmen bugün nüfusu 400 bine dayanmış vaziyette. Darıca, Dilovası ve Çayırova’yı da eklediğinizde Büyükşehirli İl olma potansiyeline sahip Gebze bu nedenledir ki siyasetin nabzının attığı en önemli ilçe, yönetilmek istenen en önemli kent durumuna geldi.

 25 YILLIK YÖNETİM DEĞİŞİR Mİ?

 Gebze’yi 25 yıldır Milli Görüş geleneğinden partiler yönetiyor. 1994’de Refah Partisi adayı merhum Ahmet Penbegüllü’nün SHP’den Gebze’yi kazanmasıyla başlayan süreç, 1999’da Penbegüllü’nün Fazilet Partisi ile ikinci dönemi ile devam etti. Ardından 2004’de AK Parti adayı İbrahim Pehlivan, 2009 ve 2014 seçimlerinde sayın Adnan Köşker  AK Parti’den yine Belediye başkanı seçildi. Tabloya bakıldığı zaman Gebze, 25 yıldır AK Parti’nin kalesi durumunda. Bu nedenledir ki AK Parti’nin ilimizde en çok aday adayının bulunduğu İlçe Gebze. Tam 23 Aday Adayı, Belediye başkanlığı için AK Parti’den başvuru yaptı. Mevcut Başkan Adnan Köşker’i de dahil ettiğimizde 24 isim Başkanlık için Ankara’dan haber bekliyor. Bakıldığı zaman çok donanımlı, çok önemli isimler var. 3 Eski dönem Kocaeli Milletvekili, Eski belediye Başkan yardımcıları, eski ilçe Başkanları ve kuruluştan bu yana emek veren teşkilat mensupları. Gebze için kıyasıya bir yarış var demek yanlış olmaz. Gazetemizin yaptığı araştırmada 23 Aday adayının olması Gebze için bir rekor olduğunu gördük. Geçtiğimiz seçimlerde 16 aday adayının olduğu Gebze’de bu sayının 23’e yükselmesi, partiye olan rağbetin ve beklentinin yüksek olduğunun göstergesi. Kim aday olur bilemeyiz, ancak hafta sonu yapılan temayül yoklamasından da gördüğümüz kadarıyla Aday Adayları arasında yarış büyük bir rekabete dönmüş vaziyette.

SOSYAL DEMOKRATLARIN HASRETİ BİTECEK Mİ?

  Gebze’yi kazanmak isteyen Partilerden birisi hiç kuşkusuz Ana Muhalefet partisi CHP. Sosyal demokratlar Gebze’de seçim zaferine 30 yıldır hasret durumlar. Son olarak 1989 yılında o dönemki adıyla SHP olarak, Mehmet Emin Akın ile Gebze’yi kazanan sosyal demokratlar, 31 Mart’da tarihin seyrini değiştirmek istiyor. Ancak Aday Adaylığı başvurularında sadece 2 ismin olması beklentileri karşılayamadı diyebiliriz. İktidara CHP’nin Gebze’de daha fazla aday adayının olması gerektiğine inananlardanım. Sonuç ne olursa olsun en az 5-10 kişi CHP’de aday adaylığı başvurusunda bulunmalıydı. Sayı az olunca ister istemez akla gelen soru “CHP’nin Gebze’den umudu yok mu?”şeklinde. Ancak şunu da açıkça ifade edebiliriz ki iki aday adayı; Dr.İsmail Demir ve Av.Recep Dursun da donanımlı isimler. Hem kent tarafından sevilmeleri, hem partide emekleri, bilgi ve birikimleriyle güçlü isimler olduklarını söyleyebiliriz. Edindiğimiz bilgiler kadarıyla kamuoyu yoklamaları tamamlandı, teşkilat ayağında son olarak ön seçim yapılacak ve bu çalışmaların sonucunda Parti Meclisi Gebze adayını belirleyecek.

MHP, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ ADAYLARI BEKLENİYOR

   MHP’de bu seçimler için sıkı çalışıyor. İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, İl Başkanı Aydın Ünlü’nün de katkılarıyla, teşkilat mensuplarıyla beraber sürekli sahada ve MHP’ye ilk kez Gebze’de seçim kazandırmak için çalışıyorlar. Henüz MHP’de adayını belirlemedi ancak, teşkilat içinden 5 başvuru geldi. Bununla beraber teşkilat çıtayı yüksek tutma adına arayışlarını sürdürüyor. Özellikle Cumhur İttifakı ile beraber oylarını artıran, Gebze’nin Beylikbağı bölgesinde 24 Haziran seçimlerinde oy artışını en yüksek oranda yakalayan MHP’nin bu seçimde belirleyici olduğunu söylemek gerekiyor. Meral Akşener’in Genel başkanı olduğu İYİ Parti, Kocaeli’den çok umutlu. Bunda hemşerimiz olması en önemli etken. Ancak, İYİ Parti’de henüz aday adaylığı süreci başlamadı. 1 Aralık’ta başlayacak süreç sonrası İYİ Parti Aday Adayları netleşecek. Saadet Partisi’nde de durum benzer ve henüz resmi açıklama yok.

  Evet Gebze üzerinde partilerin aday Adayları ve süreci değerlendirmeye çalıştık. Önümüzdeki günler Gebze’de çok şeye gebe. Bizler seçimin nabzını tutmak için www.gebzegazetesi.com internet sitemizde sizlerin görüşlerine yer vererek, Belediye Başkan Adaylarının başarılı olup olmadığına dair görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981