Baki Kalan Gök Kubbe de Hoş Bir Seda imiş

Gazeteci ve Belgeselci olarak, 45 yıllık gazetecilik anılarımı yazıp sizlerle paylaşarak tarihe not düşmek istiyorum. Tarihten ders ve ibret alınsın istiyorum. Yanlışlar tekrarlanmasın, tarih tekrar etmesin arzu ediyorum.

Aradan geçen uzun yıllara rağmen, 28 Şubat darbesinin yıl dönümü arifesine de yeni darbelerden ve darbe tehlikesinden söz edilmesi ve darbe tehdidinin tartışılıyor olması bile tarihten ders ve ibret alınmadığının bir göstergesi.

28 Şubat darbesinde, Gebze Bölgesi büyük zarar gördü. Gebze’de bu süreçte yaşananlar haksız suçlamalar ve daha neler neler yaşanan bu süreç ve sebep olanlar vicdanlar da mahkûm oldu. Merhum Ahmet Penbegüllü vefatından bir ay önce tüm davalar ve suçlamalardan berat etti.

Gebze de bir döneme imzasını atan Gebze belediye başkanı Ahmet Penbegüllü’nün vefat yıldönümün de, yıllar önce Eşiyle yaptığımız söyleşiyi 28 Şubat darbesinin yıl dönümü arifesinde bir kez daha siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.

EŞİ BAŞKAN PENBEGÜLLÜYÜ ANLATIYOR

Gebze’de iki dönem belediye başkanlığı yapan 28 Şubat Post modern Darbe girişiminde büyük sıkıntılar çeken haksız yere tutuklanıp uzun yıllar ceza evinde yatan Gebze Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Penbegüllü’nün vefatının üzerinden 10 yıl geçti. 10 yıl önce genç diyebileceğimiz yaşta aramızdan ayrılan Penbegüllü’ye Gebze kamuoyu siyaset arkadaşları ve onun döneminde iş ve aş sahibi olanlar gerekli önemi göstermediler.

Ancak dün Hizmet İş Sendikası, Gebze Belediyesi ve Penbegüllü ailesi ilk kez bir araya gelerek mezarı başında bir anma toplantısı düzenledi. Penbegüllü’ye vefa adına yeterli olmasa da bir başlangıç keşke Penbegüllü dönemi 28 Şubat Darbesinde Gebze’nin neler kaybettiği her yönüyle kamuoyuyla paylaşılıp geniş salon toplantıları organize edilseydi.

PEMBEGÜLLÜ’NÜN EŞİYLE SÖYLEŞİ

Ahmet Penbegüllü’nün Eşi Yurdagül Hanımla dün telefonla söyleşi gerçekleştirdik. Bayan Penbegüllü oldukça duygusal ve 10 yıldan beri içinde bulunduğu ortamı bize değerlendirirken Penbegüllü’nün vefatından sonra beynim bomboş çok değerli bir insandı Gebze’ye cok büyük hizmetler yaptı kendisine Yüce Allahtan rahmet niyaz ediyorum. Merhum Penbegüllü iyi bir eş iyi bir başkan iyi bir yönetici olarak çok önemli ve başarılı hizmetlere imza atan bir isimdi. Onun boşluğu doldurulamadı zaman geçtikçe Penbegüllü’nün yaptığı çalışmaların önemi anlaşılacak Diyen Bayan Penbegüllü 10 yıldır yaşadıklarını ifade etmekte zorlandığını sözlerine ekledi. Anma toplantısını organize edenlere teşekkür ettiğini bildirdi.

PEMBEGÜLLÜ İLE İLGİLİ NELER YAZMIŞTIK

Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü’nün vefatı 28 Şubat Darbesinde yaşananları daha önceden burada kaleme almıştım onları sizlerle paylaşıyorum.

GEBZE BAŞKANINI KAYBETTİ

Ve tarihin acı bir tesadüfü olarak 28 Şubat 1997’de Post Modern Darbeye maruz kalan Dönemin Başbakanı, Milli Görüş’ün efsane lideri Merhum Necmettin Erbakan yine bir 28 Şubat’ın arifesinde 27 Şubat 2011 günü hayatını kaybetti. 28 Şubat’ın eseri uygulamaların hedefinde olan ve Batı Çalışma Grubu’nun faaliyetleri sonucu Gebze Belediye Başkanı Merhum Ahmet Penbegüllü 14 ay cezaevinde tutuklu kalmış, beraat etmesine rağmen cezaevi koşullarında gördüğü işkenceler sonucu yakalandığı Kanser hastalığına yenik düşerek genç yaşta hayatını kaybetmişti.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981