banner1001
 

Merhaba hepinize

Öncelikle tanıştırayım kendimi. Benim adım Gebze. Birçok kimse beni İstanbul’un ilçesi olarak bilsede aslında ben Kocaeli yarımadasında bulunup yarım adayla aynı adı taşıyan Kocaeli ilinin şirin bir ilçesiyim.

Topraklarım yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Kimi zaman Yunanlıları kimi zaman Romalıları misafir etmişim bağrımda. Bulunduğum stratejik konum itibariyle her daim en gözde yurtlardan biri olmuşum. Ancak bu misafirlik Osmanlı imparatorluğu zamanında ev sahipliğine dönmüş. Yıllarca Osmanlı egemenliği hüküm sürmüş topraklarımda birçok tarihi kalıntı ve medeniyetin izleri bırakılmış.

En güzel günlerimİ bu zamanlarda yaşamışım zira Osmanlı dağılırken İngiliz ve Yunan askerlerinin ellerine bırakmamışlar beni. Yapılan antlaşmalar imzalanan protokeller sonucunda bende 12 ekim 1922 tarihinde özgür kalmışım.

Tarih boyunca bir çok medeniyete başkentlik yapmışım. Bazen de genel geçer ya da değişik milletlerin uğrak yeri olmuşum. İstanbul’a yakınlığım ve Anadolu’dan Avrupa’ya açılan bir kapı görevi görmem de buna vesile olmuş.

Günümüze kadar geçen zamanlarda değiştim büyüdüm. Gelişen teknoloji değişen global ekonomi en çok benim sınırlarımda bulunan sanayi bölgelerinde kendini gösterdi. Türkiye’nin ekonomisine ilk sırada katkıda bulunan sanayiler bana ait. Bu yüzden en fazla göçü ben aldım. Nüfus yoğunluğundan il olmaya aday gösterilmeliyim çünkü nüfusum her geçen gün artıyor. Metropolit bir ilçeyim kültür kaynaşmasını görmek istiyorsanız bana bakmalısınız.

Şuan hala Kocaeli (İzmit) ilinin sınırları içerisinde ikamet etmekteyim. Her karışımda tarihten kalıntılar mevcut. Fatihin otağı, Hannibal’ın mezarı, ressam Osman Hamdi bey’in evi gibi tarihe önemli notlar bırakmış kişileri görmek imkansız değil.

Bir gün yolunuz düşerse demeyeceğim mutlaka yolunuz düşüyordur bana uğramadan pişmaniyemin tadına bakmadan ve tarihi yerlerimi ziyaret etmeden  yola devam etmeyin derim.

 

Görüşmek üzere….

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ahmet Destereci - B O L U 5 yıl önce

güzel olmuş efendim. tebrikler.

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934