Doğu Türkistan neresi?

13 Temmuz 2015 Pazartesi 18:49

Gönül yaramız Doğu Türkistan'ı ilk kez Devr-i Alem belgesellleştirdi

Kültür ve medeniyet coğrafyamızın önemli bir parçası olan Doğu Türkistan yine karıştı. Yıllardan beri Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistan’la ilgili son günlerde medya da önemli haberler yer almakta. Çin’in sistematik olarak zulüm yaptığı Doğu Türkistan’da ki Uygur Türkleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli arasında siyasi polemik ve karşılıklı suçlamalar halen tazeliğini koruyor. Türkiye’de bu tartışmalar devam ederken, Doğu Türkistan’da büyük bir zalimlik ve işkence yaşanıyor.

Doğu Türkistan’ı baştan başa gezmiş, bu konuda bir çok belgesel çekmiş ve araştırma yazıları yazmış bir gazeteci olarak bende Doğu Türkistan konusu ile ilgili yazı kaleme alarak tarihe not düşmek istedim. Doğu Türkistan, ata diyarımız Başkent Urumçi, Turfan, Hotan, Yarkent, Kaşkar ve diğer Doğu Türkistan illerini adım adım gezerek Devr-i Alem programı olarak tarihi, tarihin yaşandığı yerde belgeselleştirmiştik.

Araştırmacı - Gazeteci ve Belgesel Yönetmeni İsmail Kahraman'ın hazırladığı Doğu Türkistan'da Devr-i Alem yazısı ve belgesel çalışmaları için www.belgeselyayincilik.com linkine tıklayabilirsiniz.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez İçin...
Mahalle teşkilatlarını makamında ağırlayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Seçimi zaferler...

Haberi Oku