banner1006

18 Ocak 2019 Cuma 14:30

 Köseler Köyü’nün geçmişten bu yana değişiminden bahseden Mustafa Boşanan, “Eski köyümüzü arar olduk. Artık organik ürünlerimiz kalmadı.” dedi.

Eskiden tütüncülük, hayvancılık, bağcılıkla geçindiklerini anlatan Boşanan, arazilerin 1994’te istimlak olduktan sonra sanayinin içinde kaldıklarını söyledi. “Mermerciler sanayi toprakları istimlak ettikten sonra sütümüze, peynirimize, bağımıza hasret kaldık. Kaşarhanemiz vardı, peynir üretirdik. Süt verirdik. Ama hepsi mazide kaldı.” sözlerini dile getirdi.

Çoğunluğun hayvancılıkla uğraştığı Köseler Köyü’nün günümüzde bunu yapamadığından yakındı, “Yüzde doksan hayvancılıkla uğraşırdı şimdi maalesef 4 kişi var. Onlarda zorlanarak yapıyor. Köy şimdi mahalle oldu. Belediye hayvancılıktan insanlar rahatsız oluyor, gübre kokusuna şikayet geliyor diye izin vermiyor.” O zamanlar köyde birçok meyve çeşidi bulunduğunu da kaydeden Boşanan, “Üzüm, kiraz, ceviz, elma, şeftali,armut,ayva bunlar boldu köyümüzde. Şimdi hiçbir şey yok.” dedi.

“Avcılık bir tutku.”

Başkanı olduğu Avcılar Derneği’nden de bahseden Boşanan, “Avclığı severim. Namım Atar Bey’dir. 35 yıldır dernekte hizmet ediyorum, 250 üyem var.  Hepsi de faal. Atışlarımız, şenliklerimiz olur. Avcılık bir spordur, tutkudur.” diyerek sözlerini noktaladı.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR
Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın seçim beyannamesinde yer alan Çerkes Müzesi çalışmalarında...

Haberi Oku