Fatih Sultan Mehmet Han'a Vefa!

02 Mayıs 2021 Pazar 13:13

 http://www.gebzegazetesi.com/fatih-sultan-mehmet-hana...

Çağ açıp, çağ kapayan, İstanbul’u fethederek Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in hadisine nail olan Fatih Sultan Mehmet Han, yarın Gebze’de düzenlenecek programla anılacak. 3 Mayıs 1481 yılında, sefere çıktığı sırada Gebze Hünkar Çayırı’nda hayatını kaybeden Fatih Sultan Mehmet Han için, Gebze Teknik Üniversitesi ve Hünkar Çayırı Otağ alanında anma programı tertip edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tük Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği İstanbul Şubesi, Türk Dünyası belediyeler Birliği, Gebze Teknik Üniversitesi ve AGRT iş birliğiyle hazırlanan anma programında bizde Devri Alem Belgesel tv olarak hazırladığımız Fatih Sultan Mehmet’in Gençlerimize Örnek Hayatı ve Hünkar Çayırı belgeselinin sunumunu gerçekleştireceğiz. Hazırladığımız bu belgeselin görüntülerini youtube üzerinden https://www.youtube.com/watch?v=sc8zQP8-OMs... adresinden sizlerde izleyebilirsiniz. Devrinin en önemli inovasyon sembol isimlerinden olan, aynı zamanda şair olan, İstanbul’u fetheden topların çizimini gerçekleştiren Fatih, henüz daha 19 yaşındayken 6 dili çok iyi biliyor ve konuşabiliyordu. Daha gencecik denilebilecek 21 yaşında İstanbul’un fethine mazhar olan, tahta ilk çıkışını ise 14 yaşındayken yapan Fatih Sultan Mehmet’in hayatı, gerçekten gençlerimize örnek olacak şekilde olaylarla dolu. Bizlerde Fatih’in bu örnek hayatını belgeselleştirmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fatih’i hayatını kaybettiği Gebze’de ki Hünkar Çayırı’nda anacak olmak da hatırasına sahip çıktığımızın en güzel göstergesi.
Fatih Sultan Mehmet sadece Gebze için değil, Türk-İslam tarihi içinde büyük önem taşıyan bir padişah. Bir rivayete göre Doğu Seferi, başka bir rivayete göre ise Roma seferi öncesinde Gebze’de Otağ kurduğu sırada 3 Mayıs 1481’de zehirlenerek öldürüldü. Gebze Belediyesi uzun bir süredir Fatih için anma programları düzenlerken, Fermanlarını da kitaplaştırarak kültür dünyamıza önemli bir eser kazandırdı. Her yıl yapılan Fatih anmaları bu yıl da çeşitli kurumların işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

AKADEMİSYENLER FATİH’İ ANLATACAK
3 Mayıs Perşembe günü GTÜ’de saat 9.00’da başlayacak Fatih Sultan Mehmet Anma programında Prof.Dr. İlyas Topsakal, Prof.Dr. Suphi Saatçi, Dr. Sait Kofoğlu, Dr.Kurtuluş Demirkol ve Dr.Sıddık Çalık bir çok yönleriyle Fatih sultan Mehmet’i anlatacak. Saat 12.00’de ise Otağ Çadırı alanına gidilerek dua ve ikram yapılacak. Fatih’in vefatının 537. Yılı nedeniyle düzenlenen programa yoğun katılım olması beklenirken, geçtiğimiz yıl satışa çıkarılarak büyük tartışmalara neden olan, ancak Kocaeli kamuoyunun baskısıyla kurtarılarak koruma alanı ilan edilen Hünkar Çayırı’nda Fatih’e bir kez daha sahip çıkılacak. Bizde Devri Alem Belgesel olarak Gebzeli hemşerilerimizi bu güzel programa davet ediyoruz.





banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Söğüt: "Cumhur İttifakı Olarak Canla...
AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e hayırlı olsun ziyaretinde...

Haberi Oku