banner1024

23 Ekim 2018 Salı 17:08

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'un Onur Kurulu Başkanı olacağı belirtilen Kartepe Zirvesi'ne, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Yunanistan Başbakanı George Papandreou, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in de aralarında bulunduğu 31 ülkeden 336 ismin katılımı bekleniyor.

- "Tarihi bir buluşma gerçekleşecek"

Zirvenin tanıtımı dolayısıyla İzmit Sekapark'ta düzenlenen toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl ikincisini organize edecekleri zirvede tarihi bir buluşmanın gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye'nin göç meselesinde insani, ahlaki ve teknik çözüm için her alanda inisiyatif aldığını vurgulayan Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Kartepe Zirvesi göç, mültecilik ve insanlık meselesinde inisiyatif almak, meselenin çözümüne katkı sunmak hedefindedir. Zirve, programı, katılımcı profili, izleyici talebi, kamuoyu beklentisi bakımından ikinci yılı itibarıyla sadece Kocaeli'nin değil, Türkiye'nin, dünyanın bir markası, küresel bir zirvedir. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Onur Kurulu Başkanı olduğu Kartepe Zirvesi'ne, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Yunanistan Başbakanı George Papandreou, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in de aralarında bulunduğu, 31 ülkeden 336 önemli isim katılacak." 

-"Göç bütün boyutlarıyla ele alınacak"

Karaosmanoğlu, zirvede göç konusunun bütün boyutlarıyla ele alınacağını, tespitlerin dile getirilip çözüm önerilerinin sunulacağını anlatarak, "Göç farklı boyutlarıyla bütün dünyanın, insanlığın meselesidir. Belediyemiz öncülüğünde üniversite, sivil toplum kuruluşu, uluslararası kurum ve kuruluşlardan 22 paydaşın ortaklığında gerçekleştirilen Kartepe Zirvesi'nde bu yıl 31 ülke, 184 kurum temsil edilecek. Yurt içinden 62, yurt dışından 31 üniversiteden akademisyen görüş ve düşüncelerini dünya kamuoyuyla paylaşacak." diye konuştu.

Zirvenin yoğun ilgi gördüğüne işaret eden Karaosmanoğlu, "Zirveye gösterilen talep, beklentilerimizin çok üzerinde gerçekleşti. Bazı izleyici taleplerini maalesef kabul edemedik. Ana salondaki programları canlı yayınlayacağız, diğer salonlardaki programları ise programdan sonra video olarak zirvenin web sitesine yükleyeceğiz. İlgililer web üzerinden program içeriğine erişebilecek." ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu, bu talebin, Kocaeli'nin kongre turizmi potansiyelini gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2019 yılında Uluslararası Kocaeli Kongre Merkezi'ni hizmete alacağız. Kapasitemizi artıracağız. Karşılaştığımız talebi, Kocaeli'nin kongre turizmi potansiyelini göstermesi bakımından da önemli buluyoruz. İnsanlığın sesi yükselecek Kartepe Greenpark Otel'de cuma günü. Açılış konuşmalarıyla başlayacak olan Kartepe Zirvesi pazar akşamı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılacağı kapanış oturumuyla tamamlanacak. Çalıştay raporları ve bildiriler kitaplaştırılacak. Hazırlanacak deklarasyon zirveden sonra dünya kamuoyuna ilan edilecek. İnsanlığın sesi Kartepe Zirvesi'nden yükselecek. Dünya kamuoyunu, bu sese kulak vermeye davet ediyorum."

Geçen yıl ilki yapılan zirvede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günter Verhaugen, eski Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş gibi isimlerin yanı sıra 27 ülkeden 187 uzmanın katılımıyla "Küresel Darbe Düzeni" teması işlenmişti.

Zirve sonunda 33 tespit ve öneriden oluşan "Darbelere Karşı Uluslararası Dayanışma Çağrısı" başlıklı deklarasyon metni, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Temsilciliği'ne teslim edilmiş, aynı zamanda dünya kamuoyuna sunulmuştu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Babalar Bu Okulda Eşleriyle Doğuma Hazırlanıyor
Gebe okulunda sadece anneler değil babalar da var

Haberi Oku