İSU, Dünya Su Konseyi'nde

04 Aralık 2018 Salı 11:06

Dünya üzerindeki suyun korunması ve yönetilmesi için Birleşmiş Milletler tarafından kurulan Dünya Su Konseyi’ nin 8. Genel Kurulu, 30 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Fransa’ nın Marsilya şehrinde düzenlendi. Genel Kurul üyesi olan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, başta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdareleri’ nin yöneticilerinden oluşan geniş bir katılım ile Genel Kurul Toplantısına katıldı.
Genel Kurul’da, Dünya Su Konseyi Başkanlığı seçimleri yapıldı. Genel Müdür Ali Sağlık, seçimlerde ülkemiz adına oy kullandı. Genel Kurul toplantısını değerlendiren İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, ”Fransa’nın Marsilya Kentinde yapılan Dünya Su Konseyi Yönetim Kurulu seçimlerinde, ülkemiz adına oy kullanarak 3 temsilcimizi kurul üyeliğine seçtik. Ülkemiz adına hayırlı olsun. Uluslararası platformda yapılacak çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum.”dedi.
Yapılan seçimlerde Dünya Su Konseyi' nin Başkanlığı'na Luic Fushion seçildi. Yeni Başkan Fushion görevini iki dönemdir başkanlık yapan Prof. Dr. Benedito Braga’ dan devraldı. Türkiye’den üç temsilci yönetim kuruluna girdi. Ülkemizde su konusunda otorite olan Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi, üst yönetime seçildi. Toplantıda, ayrıca, 2012 yılında su kıtlığının yoğun bir şekilde yaşandığı Afrika ülkesi Senegal’in başkenti Dakar’ da yapılacak 9. Dünya Su Forumu hazırlıkları da görüşüldü.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez İçin...
Mahalle teşkilatlarını makamında ağırlayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Seçimi zaferler...

Haberi Oku