KO-MEK'ten 10 Bin Bez Torba

01 Şubat 2019 Cuma 11:21

Çevreye büyük zararlar veren plastik poşetlerin kullanımının sınırlandırılması amacıyla başlatılan bez torba kampanyasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları destek vermeye devam ediyor. Yasanın geçmesiyle birlikte ülke çapında başlatılan naylon poşet kullanımının sınırlandırılmasına tüm kurs merkezlerinde dikilen bez torbalarla destek veren KO-MEK bu kez 10 bin bez torba dikerek vatandaşlara dağıtmaya hazırlanıyor.

1 Ocak’tan itibaren yasanın değişmesi ile birlikte KO-MEK kursiyerleri, naylon torba kullanıma karşı, kurs merkezlerinde bir araya gelerek kendileri ve sevdikleri için bez torbalar dikerek kampanyaya destek vermişti. Bez torba dikimini zamanla el sanatları branşının bulunduğu tüm kurs merkezlerine yayan KO-MEK, şimdi de 92 Usta Öğreticisi ile birlikte 24 farklı kurs merkezinde ilçe sergilerinde misafirlerine dağıtmak üzere 10 bin bez torba dikiyor.

ATIL DURUMDA OLAN KUMAŞLAR KULLANILDI

Bez torba kullanımının yaygınlaşarak çevreye yıllarca zarar veren plastik poşetlerin kullanımının azaltmayı hedefleyen KO-MEK, kurs merkezlerinde bulunan atıl durumda olan kumaşları kullanarak yeni bez çantalar üretti. 10 bin çantanın büyük bir bölümünü bu kumaşlardan karşılayan KO-MEK temiz çevre plastik poşetsiz gelecek için kampanyaya destek vermeye devam ediyor.

Bez torbaların dikimine usta öğreticiler ile birlikte devam ettiklerini ifade eden KO-MEK Yöneticileri; “Sıfır Atık Projesi kapsamında plastik poşet kullanımını azaltmaya yönelik sürdürülen uygulamaları destekliyoruz. KO-MEK olarak insanlarımızı plastik poşetlerden uzaklaştırarak bez torbalarla buluşturuyoruz. Bu çerçevede hazırladığımız bez torbalarının dağıtımını ilçe sergilerinde gerçekleştirerek projeye destek vermeye devam edeceğiz” diye ifade etti.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Söğüt: "Cumhur İttifakı Olarak Canla...
AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e hayırlı olsun ziyaretinde...

Haberi Oku