06 Kasım 2018 Salı 14:37

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın düzenlediği "Kudüs'e Mektup" yarışmasında dereceye giren öğrencileri ve öğretmenleri makamında konuk etti. Ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın İslam dini ve kültürel miras için önemini anlatmak için 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde Kocaeli genelinde“Kudüs’e Mektup” yarışması düzenlenmesi nedeniyle dereceye girenlerin Kudüs gezisiyle ödüllendirilmesinin çok anlamlı bulduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanlık tarihinde çok önemli bazı merhaleler, çok önemli bazı mekânlar vardır. Kudüs de bu anlamda pek çok önemli olaya şahitlik etmiş, dünyanın en önemli şehirlerinden birisidir. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır” dedi.

“KUDÜS’ÜN ESKİ STATÜSÜNE GERİ DÖNMESİ EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

“Hazreti Musa’dan, Hazreti İsa’ya ve son peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselâm’a kadar, neredeyse bilinen bütün peygamberlerin bağlantılarının olduğu kutsal bir kent olan Kudüs’ü anlatmanız ve düzenlediğimiz bu organizasyonla o kutsal kente Mektup yazarak duygularını ifade eden öğrencilerimizi bir kez daha kutluyorum” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Üç önemli dinin de kutsal olarak kabul ettiği; uğrunda binlerce yıldır milyonlarca insanın öldüğü ve ölmeye devam ettiği önemli bir belde. Yüce dinimiz İslâm’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram’dan sonra yeryüzündeki ikinci mescittir. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (SAV); Miraç gecesinde Kâbe’den Mescid-i Aksa’ya gelmiş ve buradan da miraca yükselmiştir. Bu kutsal mescitten Kuran-ı Kerim’deki birçok ayette de bahsedilmiştir. Mescid-i Aksa; tıpkı Mescid-i Nebevi ve Kâbe gibi harem bölgelerinden biri olarak dinimizce çokönemlidir. 4 halife döneminden beri Haçlı seferlerinde aradaki birkaç yılı saymazsak neredeyse 1400 yıldır İslâm toprağı olan Kudüs’ün eski statüsüne geri dönmesi en büyük arzumuzdur” açıklamasını yaptı.

 

“KUDÜS DAVAMIZ KİTAPLARINI GENÇLERİMİZE DAĞITIYORUZ”

15 – 16 yaşındaki çocuklara işkence yapan, onları vahşice katleden İsrail’e dünyanın dur demek zorunda olduğunu bir kez daha ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Her birimiz, her bir Müslüman, her bir insan bunun vebalini taşımaktadır. Bu konuda herkes, elindeki imkânlar dâhilinde mücadele etmelidir. Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için, okuma grupları oluşturup; Ahmet Turgut “Kalbim Kudüs’te Kaldı” ve Ahmet Varol’un “Kudüs Davamız” kitaplarını gençlerimize dağıtıyoruz. Sizlerin de katıldığı Kudüs’e mektup adı altında bir yarışma düzenledik. Lise öğrencilerimizin ilgisini bu noktaya çektik. Kudüs gezisi ödüllü bu yarışma ile Kalbi Kudüs’te, Kudüs’le birlikte dereceye giren öğrencilerimizi öğretmenleriyle birlikte Kudüs’e gitmelerini sağladık” ifadelerini sarf eti. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar Bayram Mutluluğunu Okudukları Şiirlerle...
Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını...

Haberi Oku