banner1006
Sarıbay SEKA üzerinden eleştirdi

06 Kasım 2018 Salı 13:23

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki öncü sanayi kuruluşlarından olan ve 2005 yılında kapatılan İzmit SEKA Fabrikası’nın kuruluş yıldönümü  vesilesi ile CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarıbay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Özelleştirme devri oldu bittiye getirilen, kentimizdeki her haneden en az bir çalışanı olan SEKA Fabrikası sadece Kocaeli’nin değil, tüm Türkiye’nin üretimdeki en önemli değeriydi. 6 Kasım 1936 yılında üretime başlayan SEKA üretimin can damarı haline gelmiş ve Cumhuriyet tarihinin öncü sanayi kuruluşu olarak hayata geçmiştir. Fabrikanın ilk kurulduğu dönemlerde 10 bin ton yıllık üretim kapasitesi zamanla eklenen fabrikalar ile yılda 140 bin tona çıkmış, bu rakamların sadece üretime değil ihracatımıza da olumlu yansımaları göz ardı edilemez konuma gelmiştir. Ama maalesef peşkeş çekme felsefesi ile yürütülen ekonomi planlaması 2005 yılında üretimin can damarı SEKA’yı vurdu. AKP hükümeti ile Türk-İş arasında imzalanan protokol sonucunda SEKA tüm çalışanları ve tüm varlıkları ile belediyeye devredildi.

Kendi kitabını, gazetesini, bilgisini aktardığı kağıdını üreten bir toplumdan bugün ithal kağıt alımından zorlanan yayın evlerine, gazetelere kepenk vurulan bir topluma dönüştük. Bilgiye kaynak oluşturan kağıdı, ham maddesini üreten fabrikayı kapatarak müze ve bilim merkezine dönüştürmek ile övünenlerin ekonomik krizi de görmezden gelmelerine şaşırmıyoruz."
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR
Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın seçim beyannamesinde yer alan Çerkes Müzesi çalışmalarında...

Haberi Oku