TÜKOSİAD'tan Trabzon'a Çıkarma

15 Ocak 2019 Salı 08:13

Genel merkezi Gebze’de bulunan ve başkanlığını Nurettin Aslantürk’ün yaptığı Tüm Kobi Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKOSİA) geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’a “Karadenizde Turizm” konulu bir iş gezisi gerçekleştirdi. Gebze bölgesinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının bulunduğu geziye Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'de katıldı.

TÜKOSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Derneğin yaptığı ve bundan sonraki yapmayı planladığı projelerden bahsetti. Trabzon’da ticarete başladığını ifade eden ve daha sonra devam ettiği Sanayi Bölgesi Gebze'nin ticaretine ve kendisine çok şey kattığını belirterek, Burada bulunma nedenlerinin Karadeniz’de Turizmin 12 ay olması, bölgenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Değişik sektörlerden 45 kişilik işadamı kafilesi ile geldiklerini belirten Aslantürk, Karadeniz'de yaz turizmine kış turizminde eklenmesi gerektiğini, Uzungölün, Ayderin, tüm yayların ve tüm Karadeniz'in is dünyasının Davos’u ve Karadeniz'de Turizmin 12 ay olması gerektiğini ve bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

TRABZONU AKILLI SEHİR YAPALIM

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'de ,Trabzon'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sanayi şehri Gebze bölgesi hakkında bilgiler verdi. Karadeniz’de Turizmin 3-4 ay değil 12 ay olmasını desteklediğini ifade eden Nail Çiler, Trabzon'un akıllı şehir olması gerektiğini, akıllı şehirlerin yılın 12 ay yaşayan şehir olduğunu, bu konuda kendilerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından karşılık plaket töreni sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile buradaki program son buldu.

TTSO’DA YATIRIM BRİNFİNİ

TÜKOSİAD heyeti daha sonra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, heyet üyelerine kentin ekonomisi, tarım, hayvancılık ve turizm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Hacısalihoğlu, Trabzon'un tarih boyunca önemli ticaret ve lojistik merkezi olduğunu vurguladı.

Hacısalihoğlu, bunların yanı sıra Trabzon'u geleceğe hazırlamak adına kentin orta ve ileri teknoloji üretim merkezi olması için de stratejik plan doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:"Bu doğrultuda Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi inşaatımız sürüyor. Ayrıca deniz dolgusu üzerine 2 bin 700 dönümlük alanda Yatırım Adası adını verdiğimiz orta ve yüksek teknoloji üretim bölgesi hazırlıyoruz. Sanayiyi geliştirmek ve yüksek teknolojiye geçiş için çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitelerimiz bu tesislerin insan altyapısı olan mühendisleri yetiştiriyor."

Yörede turizme ilişkin de önemli çalışmalar bulunduğuna işaret eden Hacısalihoğlu, "İlçelerimizin master planlarını hazırlıyoruz ve yatırımcıları yönlendiriyoruz. Sizleri de yatırım konusunda Trabzon'a bekliyoruz." dedi.

TÜKOSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ise ülkenin her bölgesinde oluşacak katma değerin Türkiye'nin kasasına girdiğinin altını çizerek, "Trabzon'a bırakılan turizm geliri herkesin kasasına giriyor. Türkiye'nin 81 ilinde de böyle güzel ticari faaliyetlerin oluşmasını diliyoruz. Birçok alanda ve projede iş birliği yapmayı umut ediyoruz." diye konuştu.

ÇİLER:ORTAK ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ

Katma değeri yüksek ürünler üretmek zorunda olduklarını belirten Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail, "İnovasyon, teknoloji ve yapay zeka hayatımızda çok önemli. TTSO Başkanı ve yönetimini, bu konuda kendilerine bir yol haritası çizip çalışma yaptıkları için kutluyorum. Teknoloji yönünde çok gelişmiş olan Gebze'deki kuluçka merkezlerinde ve İnovasyon tesislerinde ortak çalışmalar yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

UZUNGÖLDE EĞİTİM PROGRAMI

Tükosiad heyeti iki gün Trabzon Uzungöl’de konakladı. Uzungöl’ün gözde işletmelerinden Royal Uzungöl’de devam eden programın ikinci gününde TÜKOSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı, Eğitimci-Yazar ve Uluslararası Kişisel Gelişim Uzmanı Haluk Öztekin tarafından katılımcılara "Hayatımızda Denge"konulu eğitim semineri verildi.

Seminer sonrası bir konuşma yapan  TÜKOSAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Trabzon’a geliş amaçlarının Karadenizde Turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yapmak olduğunu belirterek, doğa harikası Karadeniz ve Türkiye’nin önde gelen Turizm merkezlerinden Uzungöl’ün İş dünyasının Davos’u olması için kampanya başlattıklarını, bunun için buradaki tüm yetkili ve etkili kişilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

DURSUN ALİ İNAN’A PLAKET

TÜKOSİAD Genel Başkanı Nurettin önemli bir vefa örneği sergiledi.

Trabzon Uzungöl'de ilk oteli 1974 yılında yapan ve Uzungöl'ün tanınması ve tanıtılmasına öncülük eden Dursun Ali İnan’ı otelinde ziyaret eden Aslantürk ve beraberindeki heyet, başarılı işadamı ile bir süre sohbet etti. Heyete hayat hikayesini anlatan ve oteldeki  tarihi eşyalardan oluşan müzeyi gezdiren İnan, anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür etti. TÜKOSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk , hizmetlerinden dolayı Dursun Ali İnan’a plaket verdi.

Uzungölde çeşitli aktivite ve doğa yürüyüşü yapan TÜKOSİAD’ın  Trabzon gezisi şehir turu ile son buldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ukraynalı Eşi İle Tamiri Öğreniyor
Otomotiv sektörüne KO-MEK dopingi

Haberi Oku