banner1024
 Eski Meclis Başkanından Tarihi Konuşma

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi Nuray Güler’in biricik kızları Beyza ile İdris ve Dilber Şahin çiftinin yakışıklı oğulları Alper Şahin’in nikahı, İstanbul Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nde, güzel bir törenle gerçekleşti.

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen düğün törenine çok sayıda davetli katıldı. Mutlu gününde Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’i; TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve eski Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ın yanı sıra, çok sayıda milletvekili ve kaymakam katılarak yalnız bırakmadı.

TBMM eski Başkanlarından İsmail Kahraman’ın evlilik cüzdanını gelin hanım ve damat beyin ikisine birden vermesi alkışlarla karşılandı. İsmail Kahraman burada yaptığı konuşmada, “Benim yaşım nikah cüzdanlarını verme yaşına geldi veya doğan çocuklara isim verme yaşına geldi. Bir mesele değildi nikah cüzdanını vermek, nikah memuru, nikah cüzdanını verirdi, şimdi mesele haline geldi, geline mi vereceğiz damada mı vereceğiz. Tabi hanımların çoğunluğu gelin diyorlar, gariptir erkeklerin çoğunluğu da gelin diyorlar. Aile hakimiyeti değil, evliliği tenzih ediyorum. Birinci günden ona buna sözü veya yarışı, bence uygun değil. Sen ben yok ki, şimdi siz bütünsünüz. İki kanatlı bir kuş, saadete uçacak inşallah, huzura yolculuk yapacaklar. Birinci günden sen ben yok gençler, biz varız. Bir bütünlük içindeyiz. Annenin de vazifesi var babanın da, herkes vazifesini bilecek. Şimdi bir laf çıktı, ‘’cinsiyet eşitliği’’. Böyle şey olmaz ki, kadın ayrıdır erkek ayrıdır. Kadın ve erkek bir bütün olarak aileyi meydana getiriyor. Bunlar aile yapısını bozar. Bunlara başvurmamalıyız, elimizdeki vazifeyi kaybetmemeliyiz. Ama bizim toplum yapımız, aile yapımız sağlam evelallah. Türkiye olarak bir dünya liderine sahibiz, Cumhurbaşkanımızın bir tavsiyesi var. En az üç çocuk, bu söz bir fantezi değil, ilmi bir hakikattir. Cidden genç nüfus aileyi de ülkeyi de kalkındırır. Kur’an-ı Kerim ile başladı, müftümüzün duasıyla devam etti. Sağlam bir temel oluyor evelallah. Bahtiyarlık diliyorum. Allah huzur içinde eylesin. Her iki aileyi de tebrik ediyoruz. Allah nice mürüvvetler göstersin.” şeklinde konuştu.

Nikah töreni öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Genç çiftlerin nikahını, Üsküdar Belediye Başkanvekili kıydı. Şahitler ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı konuşma Gebze Gazetesi’nin sosyal medya sayfasından canlı yayınlandı.

https://www.facebook.com/…/geb…/videos/779009365920901/

Nikah törenini www.gebzegazetesi.com ve www.devrialem.tv canlı yayınladık. Gebze kamuoyu adına Gebze Gazetesi ve Devrialem Belgesel TV Program ailesi olarak genç kardeşlerimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Allah cc hayırlı evlatlar ve iki cihan mutluluğu versin.

…………………

Deprem gerçeklerini unutmayalım ders ve ibret alalım

Elazığ depreminde devlet ve millet seferberlik ilan etti. Deprem yaralarını sarıyor.

17 Ağustos Marmara depreminde birçok kurum ve kuruluş dersler çıkardı ve kendisini yeniledi.

Elazığ depremine göre Marmara depremi çok büyük ve çok geniş bir alanı kapsamıştı.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in, Marmara depreminden sonra deprem bölgesinde yaptığı çaresizlik açıklamaları halen hafızalarda.

Asrın en büyük felaketi Marmara depreminde, organizasyonlarda büyük sıkıntılar yaşanmış devlet kurumları arama kurtarma çalışmalarına zamanın da müdahale edememişti.

Elazığ depreminde enkazdan çok sayıda insanın sağ kurtarılması çok büyük bir başarı.

1939 Tarihi Erzincan Depremi’nden Elazığ depremine, Deprem Müzesi kurulup depremle ilgili arşivler toplanmalı, depremlerden ders ve ibret almalıyız.

Gazeteci ve belgeselci olarak 1992 Erzincan, Dinar ve Marmara depremleri ile ilgili araştırmalar yaparak, arşivler toplayıp gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyorum.

Son olarak Elazığ ve Malatya depremiyle ilgili arşivlerimizi toparlıyor en kısa zamanda bölgeye gitmeyi planlıyorum.

Tekrar, deprem felaketi sonucu vefat edenlere Allah cc’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, depremzedelere imkanlarımız ölçüsünde yardım elimizi uzatıp, acılarına ortak olalım diyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981