banner1024
GÜNDEM:
100.yılında Çanakkale!

27 Mart 2015 Cuma 14:57

 Gebze önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Gebze Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen bir dizi etkinlikten birisi olan ‘100. Yılında Çanakkale Sempozyumu’ ülkenin önemli ve seçkin tarihçilerini, bilim adamlarını Gebze’de buluşturdu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde Gebze Kültür Merkezi salonunda başlayan ve 3 oturum halinde düzenlenen sempozyuma Türkiye’nin faklı üniversitelerinde görevli akademisyenler ve bilim adamlarının yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda tarihe meraklı konuklar katıldı. 
ÜÇ AYRI OTURUMDA 
‘Çanakkale nasıl anlaşılmalı, Çanakkale muharebesinde şehit olan aydınlar, Çanakkale savaşlarında savaş hukuku ihlalleri’ gibi konuların akademisyenler tarafından ele alındığı sempozyumun sabah oturumunda selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker sözlerine, “100. Yıldönümü vesilesiyle başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyerek başladı. 
TARİHİN DÖNÜM NOKTASI 
“Bugün, dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin farklı boyutlarıyla değerlendirileceği 100. Yılında Çanakkale Sempozyumu ile huzurlarınızdayız” diyen Başkan Köşker konuşmasında şunları söyledi: “İnşallah, 100. Yılında Çanakkale Sempozyumu da, gerek milli tarihimizin, gerekse dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan bu önemli hadiseyi değişik boyutlarıyla açığa çıkaracak ve tarih şuurumuzun gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Biz biliyoruz ki, Milletler için insan ve toprak kaybından daha önemlisi hafıza kaybıdır. Tarihinden, kültür ve medeniyet değerlerinden mahrum edilen toplumlar, geleceksizliğe terk edilmiş toplumlardır. Çanakkale Zaferi olmasaydı belki biz Kurtuluş Savaşı bile yapamayacaktık. Ancak bizler, Çanakkale savaşlarını konuşurken, Çanakkale ruhunu da, sömürgeciliğin ruhunu çok iyi kavramalıyız. Batı’nın sömürgeci projelerini ve stratejilerini iyi analiz etmeliyiz. ’ dedi.




banner982
Anahtar Kelimeler
100.yılında Çanakkale!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku