GÜNDEM:
15 Temmuz Darbe Girişimi Arşivimiz Araştırmacıların Hizmetinde

16 Temmuz 2018 Pazartesi 10:40

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yıl dönümü etkinlikleri dün gerçekleştirildi. Hain Darbe Girişimi üzerinden iki yıl geçti. İki yıl da çok şeyler değişti, deyim yerinde ise Millet olarak tarihe canlı şahitlik yaptık. Devri Alem Belgesel TV programı olarak İki yıl önce hain darbe kalkışmasını Kafkas Cephesi kop Savunması Belgesel çekmek için gittiğimiz Karadeniz ziyaretimizde Bayburt’ta yaşadık. Bayburt meydanından canlı yayın yaparak yaşadığımız olayları not alıp arşivledim.
Devletimiz tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. İllerde Valilikler, Büyükşehir Belediyeleri ile İl Belediyeleri, ilçelerde ise Kaymakamlıklar ve Belediyeler 15 Temmuz Programlarını icra etti. Milletimizin destan yazdığı tarihi günün yıl dönümünde Şehitler unutulmadı, o ihanet gecesinde yaşananlar bir kez daha gözümün önünden geçti. 15 Temmuz nedeniyle Valikikler, kaymakamlıklar ve Belediyelerin ortaklaşa hazırladıkları programlar sabaha kadar devam ederek, bir kez daha demokrasi nöbeti tuttuk. 
15 Temmuz’u unutturmama ve gelecek kuşaklara aktarma adına Belgeselci olarak üzerimize düşeni yapmanın yanı sıra yakın bir zamanda hayata geçirdiğimiz İKTAV Belgesel Yayıncılık Araştırma Merkezi Kütüphanemizdeki 15 Temmuz Hain Darbe girişimi ile ilgili Anadolu basını fotoğraf sergisi, belgesel video Arşivimizi araştırmacıların hizmetine sunduk. 
İKTAV Belgesel Yayıncılık Araştırma kütüphanemizde geniş bir arşiv oluştu. Avrasya Gazeteciler Derneği olarak hazırladığımız Sergiyi Türkiye Gazeteciler Federasyonu toplantısında sergiledik. Belgesel ve video arşivlerimizi araştırmacıların bilgisine sunarak kubbede hoş seda bırakmak istedik. 
15 Temmuz Hain darbe girişimi ile ilgili darbe gecesi yaşadıklarım başta olmak üzere, Ertesi gün sabah Gümüşhane üzerinden Giresun’da gördüklerimizi Giresun, Gebze ve Ankara’daki demokrasi nöbetlerine katılıp, belgesel haline getirerek ve arşivleyerek tarihe karışı görevimizi yapmaya çalıştık. Şehit ve gazilerimizi rahmet ve Şükran’la anarken hain Darbe girişimi ile ilgili hazırladığımız sergimizin görsellerini sizlerle paylaşıyoruz
https://youtu.be/X5KVgaYFFoo
https://youtu.be/Mw_uCpgo-zw
HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ
Müzecilik de en az Arşivcilik kadar önemli bir hizmettir. Gittiğimi her il ve ülkede mutlaka müzeleri ziyarete eder, burada ki tarihi eser ve belgelerle ilgili bilgiler alırım. Gebze’de de bir Müze oluşturulması için uzun yıllar çaba gösterdik. Bu noktada Müzeler geleceğe ışık tutan önemli yerlerdir. Bu kapsamda 15 Temmuz Hanin Darbe Girişimiyle ilgili çalışmaları devam eden Müze çok dikkatimi çekti. 15 Temmuz Hain darbe girişiminin unutturulmaması ve şehitlerin hatıralarını yaşatmak amacıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanılan "Hafıza 15 Temmuz Müzesi"nin inşaatı hızla devam ederken, kısmi açılışı dün gerçekleştirildi. Müzenin tamamıyla hizmet vermesi ise ağustos ayı içinde başlayacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu tarafında bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen yanında yer alan müze, yaklaşık bin 500 metrekarelik alana inşa edildi. Şehitler makamı ve müzeyi ziyaret edecekler için ise 180 metrekarelik bir mescit bulunuyor. Müzenin alt katında dünya darbeler tarihi ile sebepleri, sömürgecilik ve kolonyalizm tarihi ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Müzede, darbe gecesi gösterilen destansı direniş de tüm yönleri ile anlatılacak. Ayrıca 250 şehidin ve gazilerin hatıraları burada yaşatılacak.
15 Temmuz nedeniyle düzenlenen programlara Cumhurbaşkanı Erdoğan da iştirak etti. Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ilk önce Ankara'da şehit kabirlerini ziyaret etti. 
Daha sonra İstanbul’a gelen Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Şehitler Makamı'nı ziyaret ederken, 15 Temmuz yürüyüşüne de katıldı. Köprüde görkemli kalabalığa hitap eden Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku