banner1006
GÜNDEM:
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

14 Temmuz 2018 Cumartesi 14:09


          Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 16’ncı maddesi; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” der. Türk milleti egemenliğini anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organlarıyla kullanır.  Bu millet 15 Temmuz gecesi duruşuyla, egemenliğin millete ait olduğunu, bunun üzerine kayıt ve şart konulamayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz,  vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin azim ve kararlılığını, milli birlik ve beraberliğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdiği bir gündür. 

 

          Tıpkı kişiler gibi, milletlerin de karakterleri vardır. Türk Milletinin karakteri de erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Milletimizin bu yüksek karakteri yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görülmüştür. İşte bunların sonuncusu da, 15 Temmuz 2016 daki Demokrasi Zaferi’mizdir.

 

          Bütün dünya gördü ki, asil kanları ile suladıkları bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmeyen ve demokrasiye göz diken kanlı ellerin hakimiyetine girmeyen Türk Milleti, büyük ve asil bir millettir. Türk Milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler, şimdiye kadar olduğu gibi bu ve buna benzer badireleri aşmamızı sağlayacaktır.

           

          Türkiye Cumhuriyeti bizim birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe ilelebet yaşayacaktır. İçten ve dıştan bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkışanlara karşı nasıl 15 Temmuz’da bir araya gelebildiysek  bundan sonra da yine birlik ve beraberlik içerisinde bu milli duruşu ortaya koyacağız. Milletimiz, bu uğurdaki kararlı duruşunu dünya var oldukça gösterecek ve bütün gücünü ülkemizin kalkınması, barışı ve huzuru için harcayacaktır.

 

          Bugün biz bu ülkede hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şehit ve gazilerimizin yakınlarına devletimizin kapısı her zaman açıktır ve açık olmaya devam edecektir.  Allah 15 Temmuz’u bir daha bu milletimize yaşatmasın.

 

          Bu duygu ve düşüncelerle;  dostlarımıza güven ve gurur verip, düşmanlarımıza korku saldığımız bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini de yok ettiğimiz bu destansı kahramanlık gecesinde, tarihin şerefli sayfalarına isimlerini altın harflerle yazdıran tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, milli iradeye sahip çıkan Kocaelili hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku