banner1006
GÜNDEM:
40 bin 716 bilgisayar Dağıtıldı

25 Kasım 2017 Cumartesi 11:09

 Okullarda akıllı tablet uygulamasıyla beraber hayata geçirilen uygulama kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da ortaokulların bilişim branşlı öğretmenlerine ve 6.sınıf öğrencilerine, toplamda 40 bin 761 dizüstü bilgisayar hediye etti. Uluslararası Fuar Merkezi’nde devam eden, bilgisayar dağıtım töreniyle öğrenciler gelişmiş teknolojiye sahip dizüstü bilgisayarına kavuştu. Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il ve ilçe protokolleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZI ÇOK SEVİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çocuklarımız bizi hayata bağlıyor, sizler bizim umudumuz ve heyecanımızsınız. Onun için çocuklar sizi seviyoruz, bizim en değerli varlığımız sizlersiniz. Bu ülkenin geleceğine çok önemli hizmetler yapacaksınız” dedi. Vali Hüseyin Aksoy da konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemizle çok güzel bir uygulamayı hayata geçirdik. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum bu konuda çok ciddi ve gerçek çalışmalar ortaya koydu” diye konuştu.

“KODLAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bu bilgisayarlar size dağıtılıyor ve bu işten az buçuk anlayan birisi olarak size en güzelinden bir bilgisayar hazırlanmış. Bunları nasıl kullanacağınız çok önemli, eğer bu bilgisayarları sadece oyun oynamak için kullanırsanız yazık olur. Ülkeler arasında büyük bir yarış var. Bu yarışın sonunu belirleyecek alan eğitim alanıdır. Eğitim bizim geri plana atacağımız kavram ve konu değil.  Kodlama seferberliğini başlatmak istiyoruz, Kocaeli’nde bir kodlama seferberliğini bağlatacağız” sözlerini belirtti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku