banner1006
GÜNDEM:
ABD TÜRKİYE İLE ÇALIŞACAK

08 Kasım 2016 Salı 09:51


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Rakka operasyonunda Türkiye ile yakın ilişki içinde olacaklarını belirtti.
 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rakka’nın kurtarılmasına yönelik operasyonlarda Türkiye ile yakın ilişki içerisinde olacaklarını belirtti. 

Toner, günlük basın toplantısında Rakka’nın terör örgütü DEAŞ’ten kurtarılmasına ilişkin soruları yanıtladı. 

Toner, Rakka operasyonunda Suriye’nin kuzey bölgesinde yapıldığı gibi terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) karadan ilerleyeceğini ve koalisyon güçlerinin hava desteği vereceğini belirterek, “Bunu diğer müttefiklerimizle ve özellikle Türkiye’yle yakın temas halinde yaptık.” diye konuştu. 

“Rakka’nın DEAŞ’tan kurtarılmasının ardından SDG’nin şehirden ayrılmasını bekliyor musunuz?” sorusu üzerine Toner, şunları kaydetti: 

“SDG içerisinde Kürt gruplar da bulunuyor. Bazıları ise Arap ve bir çoğu Rakka civarından. Rakka’nın kurtarılması konusunda SDG içinde bulunan gruplar ve Türkiye dahil olmak üzere müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz. SDG karada etkin bir güç. Suriye’de bazı bölgelerin DAEŞ’ten kurtarılması noktasında etkin oldular. Yerel güçlerinde bu anlamda etkin olduğunu düşünüyoruz. Rakka’nın kurtarıldıktan sonra hızlı bir şekilde hükümetin kurulması ihtiyacını konuştuk. Bunu daha önce Suriye’nin Kuzey bölgesinde de özellikle Münbiç ve diğer bölgelerde yapmıştık. Yerel halktan oluşan bir hükümeti kurmak önemli.”
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku