GÜNDEM:
Abdülsamed'in bilgisayar sevinci

22 Kasım 2017 Çarşamba 14:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 6. sınıf öğrencilerine dağıtılan dizüstü bilgisayarlar, bu yıl da 40 bin 761 öğrenciye dağıtılıyor. Bu kapsamda ilimizin köy okullarındaki öğrencilerine de dizüstü bilgisayar dağıtımına başlandı. Bu köy okullardan birisi de İzmit merkeze 17 km uzaklıktaki, 75 nüfuslu Hakkaniye Köyü Ortaokulu’nda oldu. Mutlulukları gözlerinden okunan 6. sınıf öğrencilerinden Abdulsamet Dinçer, ilk kez bilgisayar sahibi olmanın sevicini yaşadı. Bilgisayarını alır almaz sevincini ailesiyle yaşamak isteyen Abdulsamet, büyük bir heyecanla evine koştu.

“BAŞKAN AMCA TEŞEKKÜR EDERİZ”

92 öğrencisiyle eğitim öğretim hizmeti verilen Hakkaniye Ortaokulu’nda, 6. sınıf öğrencileri bilgisayar sevinci yaşadı. Taşımalı eğitimle çevredeki birçok köyden gelip Hakkaniye Ortaokulu 6. sınıfta eğitim gören 25 öğrenci dizüstü bilgisayar ve içerisine bilgisayarını koyabileceği sırt çantasını aldı. Öğretmenleri tarafından kendilerine dağıtılan bilgisayar kutularını büyük bir sevinçle açan çocuklar, heyecanlı bir şekilde bilgisayarlarını inceledi. Dağıtımın sonunda öğrenciler hep bir ağızdan Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na “Başkan Amca Teşekkür Ederiz” diyerek seslendi.

İLK BİLGİSAYAR İLK HEYECAN

Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan dizüstü bilgisayar ve sırt çantası şehir merkezi okullarının yanı sıra köy okullarında da dağıtıldı. Abdulsamet Dinçer de Hakkaniye Köyü Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi ve ilk kez bilgisayar sahibi olan binlerce çocuktan birisi oldu. Arkadaşlarıyla birlikte öğretmenin elinden dizüstü bilgisayarını ve sırt çantasını alan Abdulsamet, bu sevincini ailesiyle paylaşmak için Kulmahmut köyündeki evine heyecanla gitti.

“HEDEFİM POLİS OLMAK”

Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önceki yıllarda, ücretsiz olarak dağıtılan bilgisayarlardan abilerinin aldığını belirten Abdulsamet, şimdi 6. sınıfa yükseldiği için kendisine de bilgisayar verildiğini belirtti. Abdulsamet, “Bilgisayarımla derslerimi yapacağım. Arada oyunda oynayacağım. Hedefim ileride polis olmak. Benim daha önceden hiç bilgisayarım yoktu. Abilerimin vardı. Şimdi benim de bilgisayarım oldu. Bilgisayarımı okulda derslerimizde ve evde ödev yaparken kullanacağım. Çok mutlu oldum. Çok heyecanlıyım” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku