GÜNDEM:
Antikkapı'nın genç şefleri Antalya'da yarışacak

08 Kasım 2018 Perşembe 12:06

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin ortak organizasyonu ile Antalya’nın Alanya ilçesinde “7. Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması” düzenlenecek. 07-09 Kasım tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan yarışmaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A.Ş de katılacak. Antikkapı’dan iki jüri üyesi ve üç genç şef Kocaeli’yi yarışmada temsil edecekler.  

 

4 KATEGORİ

Lise, üniversite, usta şefler ve yöresel lezzetler kategorisinde düzenlenecek organizasyonda yarışmacılar 3 gün boyunca farklı lezzetler ve şovlarla yeteneklerini gösterme imkânı bulacaklar. 80 juri, 900 katılımcının katılacağı yarışmaya Şehrin Mutfağı Antikkapı’dan Murat Sarıkaya ve Yüksel Akdeniz jüri üyesi olarak, usta şeflerin yetiştirdiği genç şeflerden Yakup Kaşhan, Merve Nur Cansoy ve Faik Kahraman ise yarışmacı olarak katılım sağlayacak.

 

KOCAELİ’NİN TATLARI

Genç şefler farklı dallarda yarışacaklar.  Faik Kahraman balık ve Kocaeli’nin meşhur tatlısı Pişmaniyeyi tanıtmak amacıyla, içerisinde pişmaniyenin de olduğu özel bir tatlı ile yarışacak.  Merve Nur ise yarışmaya kuzu kafes ve meyveli katmer tatlısı ile katılacak.  Son yarışmacı Yakup Kaşhan da kahve soslu bonfile ve cennet hurmalı cremm brulle ile damaklarda farklı bir tat bırakacak. Kocaeli’nin Usta Şefi Naif Bagi ise Kocaeli Bilge Şehir Yöresel Yemek Kitabı’nın tanıtımını yaparak ve genç yeteneklere sempozyum verecek.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku