banner1024
GÜNDEM:
ARABİSTAN 2. UMREDEN FAZLA PARA ALIYOR

26 Ekim 2016 Çarşamba 15:03


TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Suudi Arabistan hükümetinin umreye 2 defa gidenlerden almış olduğu 560 dolar fazla" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Suudi Arabistan Hükümetinin umreye 2 defa gidenlerden almış olduğu 560 doların fazla olduğunu ve bunun eski şekilde uygulanması gerektiğini söyledi. 

TÜRSAB'ın düzenlediği umre konusu ile ilgili basın toplantısında konuşan Ulusoy, Seyahat acenteleri ve TÜRSAB'ın Suudi Arabistan'ın aldığı bu karara karşı olduklarını belirtti. 

Suudi Arabistan Hükümetinin umreye 2 defa gidenlerden almış olduğu 560 doların fazla olduğunu ve bunun eski şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Ulusoy, "Bu yapılacaksa da iki yıl, bir yıl ya da 6 ay önceden haber verilmesi gerekir. Umre başlayacak, Suudi Arabistan Hükümeti kalkıyor 560 dolar para istiyor. Biz bu konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığına yazı yazdık. Elimizden geleni yaptık." dedi. 

Ulusoy, "Bu yılki tabloya göre umreye 2-3 defa gidenlerin rakamlarına bakıldığında yüzde 10'luk oranda Diyanet'ten çift gidiş görünüyor. Aynı durum seyahat acentelerinde yüzde 18'lik bir oranda " ifadelerini kullandı. 

Suudi Arabistan'ın bu uygulamasının yanlış olduğunu, Allah'ın evine gidenlere engel çıkarılmaması gerektiğini ve bu rakamların fazla olduğunu belirten Ulusoy, şunları kaydetti: 

"Biz bu tarz yaklaşıma karşıyız. Ürdün'ün de Mısır'ında karşı olduğu gibi. İran zaten umreye kimseyi göndermiyor. Ne yapmamız lazım; biz şimdi 50-60 arkadaş toplanıp konsolosluğa gidip çelenk mi bırakacağız?. Faydası varsa ağaç bırakalım. Ben faydası olacağı kanaatinde değilim. Bu konuyu sayın Cumhurbaşkanımız, Diyanet İşleri Başkanımıza aktardı."
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku