GÜNDEM:
Arsada 2.raund!

03 Ağustos 2015 Pazartesi 17:08

Çayırova’da encümen kararıyla 4500 m2 arsa satışı, Ağustos Meclisi’nin de gündemi oldu. Arsayı “Ölü bir yol”olarak niteleyen Başkan Demirci, bu durumda ki bütün yerleri satacağını söyledi. Çayırova Belediye Meclisi dün gerçekleştirildi. Şevki Demirci başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri ele alındı. Geçen toplantının tartışma konusu olan 4500 m2 arsa satışı bu Mecliste de gündeme geldi. CHP’nin yazılı soru önergesine yanıt veren Başkan Demirci, “Kanunlara uygun yapıyoruz. Belediyemize ait hisseli bir yer. Arsa değil sadece bir yol burası. Karayolları sınırları içerisinde kalan ölü bir yer. Ölü bir yeri değerlendirdik biz. Burası satıldı. Bu satışı yaparken Meclis kararın gerek yok. Büyükşehir Meclisi’nden geçen bir yer.”dedi. Saadet Partili Ali Uçar yerin belediye hissesine ait olmadığını ve tahsis edilmiş yer olduğunu belirterek, yerin ihaleye çıkartılmadan neden satılmadığını sordu. Demirci ise bu şekilde yerin satılamayacağını belirterek ölü olan bu yerin Çayırova için okul olacağını söyledi.

HEPSİNİ SATACAK

Arsa satışı Başkan Şevki Demirci ile Saadet Partili Ali Uçar arasında tartışmalara neden olarak, Demirci Ali Uçar’ı Show yapmakla suçladı. Demirci bu durumda olan bir kaç yer daha olduğunu söyleyerek onları da satacaklarını söyledi. Demirci, “Ali bey ben size hesap vermek zorunda değilim. Bizi buralara getiren insanlara hesap vereceğim. Kanun açık, serbestsiniz. Bunun gibi olan yerler varsa bakacağım, bedava kullanılan yerler varsa, belediyenin yararlanamadığı yerler varsa hepsini satacağım. Çünkü Kent Meydanı, sanayi sitesi gibi yerler yapacağım.”diye konuştu.

KAMERALAR KAPATILDI

Toplantı başlamadan önce Belediye Başkanı Şevki Demirci şoke eden bir karar alarak Basının kamerayla görüntü almasını yasakladı. Basına uygulanan bu sansürün gerekçesi olarak işse Demirci çeşitli dedikoduların üretilmesini gösterdi. CHP Grubu Başkan Demirci’nin bu yöndeki kararına tepki göstererek yapılanın sansür olduğunu dile getirdi.

Saadet Partisi sözcüsü Zeki Özçelik basına uygulanan sansüre karşı çıkarak bütün görüntülerin alınmasını istedi. Demirci uygulamanın sansür olmadığını ifade ederek, bazı Meclis üyelerinin şov amaçlı kameraları kullandığını savundu.
banner982
Anahtar Kelimeler
Arsada 2.raund!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku